Complexurile cu piscine interioare au funcționat cu casa închisă în prima zi de ridicare a restricțiilor
Ridicările restricţiilor sanitare, intrate marți în vigoare, au venit ca o binefacere şi pentru turiştii amatori de bălăceală în apă termală, dar şi pentru operatorii balneari.
În Băile Felix au fost redeschise bazinele interioare şi a fost crescut gradul de ocupare la 70%, spre bucuria clienţilor. La Oradea, după mai bine de un an de pauză, s-a redeschis zona interioară a aquaparcului, unul dintre cele mai căutate obiective turistice din oraş. Toate biletele au fost vândute anticipat, iar astăzi, casa a fost închisă.
Aquaparcul din Oradea aduna, anual, sute de mii de turişti. Cu toţii au dus dorul distracţiei, timp de mai bine de un an.
-În sfârşit, putem să zicem că trăim şi noi.
-V-a fost dor de aquaparc?
- Da, categoric, da. Am urmărit de mult să se deschidă, spune o turistă
Bineînţeles, cei mai fericiţi de redeschiderea aquaparcului au fost copiii.
„Da, mai ales copiii, mai ales copiii, au fost foarte nerăbdători. Deja nu mai rezistau. Pentru ei e o bucurie, şi chiar de 1 iunie, e minunat, la fix" spunea un alt turist.
Liviu Andrica - director Administraţia Domeniului Public Oradea:
„Sunt bucuros, astăzi, că, după un an şi două luni, am reuşit să deschidem şi în interior. Am permis accesul la 700 de clienţi. Bucuria cea mai mare a fost că, în urmă cu două zile, s-au epuizat biletele on-line, toate. Deci toate cele 700 de bilete au fost cumpărate.”
Şi turiştii din Băile Felix au profitat de regulile mai permisive care se aplică de astăzi.
„Mă gândesc că toată lumea, după pandemia asta, o aşteptat să iasă afară, să nu mai purtăm măşti şi să ne putem bucura alauri de familie şi de prieteni" a mărturist o turistă.
Probabil obişnuiţi, cu restricţiile, unii aproape că s-au speriat de atâta " libertate ".
„E mai bine pentru turişti, dar parcă e prea bruscă relaxarea asta. Mă aşteptam la un număr mai mic de oameni" a spus o altă turistă.
Dumitru Fechete - directorul unui complex balnear
„Faptul că, de astăzi, putem accesa şi piscinele interioare, cu un grad de ocupare de 70%, ne ajută foarte mult pentru că putem creşte gradul de confort pentru clienţi şi putem asigura un spaţiu mai mare de deservire."
Hotelierii spun că aşteptau demult această gură de oxigen pe care le-o oferă relaxarea restricţiilor.