Comoara din pensie. Procurorii au gasit acasa la Sorin Oprescu 31.000 de lei si 18.000 de euro, bani "din pensia" parintilor

Ultima actualizare: 25-09-2015 07:02

Cererea privind inlocuirea arestarii preventive cu arestul la domicliu, in cazul lui Sorin Oprescu, va fi judecata marti la Tribunalul Bucuresti.

Primarul Capitalei, acuzat ca ar fi luat mita, a picat insa testul credibilitatii in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Curtea de Apel. Magistratul nu a crezut povestea primarului, care i-a spus ca s-a imprumutat de 25.000 de euro si nu a luat spaga. Considera chiar ca procurorii DNA ar trebui sa investigheze TOATE afacerile lui Oprescu.

Luni insa, edilul a iesit, pentru scurt timp, din centrul de retinere si arest preventiv. S-a plans de dureri in piept si a fost dus la spital. Sorin Oprescu a acuzat dupa amiaza o stare de slabiciune, iar medicul arestului a decis ca este mai bine ca edilul sa fie vazut de un specialist. Asa ca a fost urcat intr-o ambulanta si transportat la spitalul Sfantul Ioan pentru investigatii.

Edilul s-a intors insa repede in arest, pentru ca doctorul de garda a stabilit ca a avut doar un puseu de tensiune. Pe de alta parte, Oprescu sufera de diabet si este insulino-dependent. El trebuie sa aiba mare grija la ce mananca si sa evite stresul.

Ziua nu a fost insa deloc una linistita. Judecatorul care a validat mandatul de arestare preventiva emis pe numele primarului general al Capitalei recunoaste ca probele stranse de procurori - de la declaratiile celor implicati si pana la interceptarile discutiilor purtate de edil - sunt suficiente pentru ca Oprescu sa stea dupa gratii, chiar daca suspectul i-a spus varianta lui in legatura cu banii gasiti acasa la Ciolpani, in timpul perchezitiilor: 31.000 de lei si 18.000 de euro. Despre acesti bani, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a declarat ca provin din banii stransi din pensie si economii de catre tatal dansului, de-a lungul a 10 ani. (Sursa: Curtea de Apel Bucuresti)

Ori tocmai aceasta descoperire facuta de procurorii DNA ar contrazice teoria primarului ca avea nevoie de un imprumut de la omul de afaceri care l-a denuntat ca sa isi ajute iubita sa plateasca impozite restante la fisc, sa imprumute o alta prietena - doctorita de la colegiul medicilor care avea nevoie de bani pentru o operatie, si sa isi plateasca o consiliera de imagine.

O alta descoperire facuta in casa primarului, un aparat electronic de bruiaj, l-a pus pe Sorin Oprescu in postura de a da explicatii. "Dispozitivul gen smart-phone marca XXCOM mi-a fost oferit de la STS in urma cu 3 ani de consilierul general de la STS, nu l-am folosit niciodata, nu este vorba de un dispozitiv de bruiaj". (Sursa: Curtea de Apel Bucuresti)

Procedurile privind arestarea preventiva au scos la lumina si afacerile familiei.

"Masura arestarii preventive se impune in acest stadiu procesual si pentru identificarea fluxurilor financiare rezultate din documentarea altor activitati similare si pentru a nu da posibilitatea inculpatului sa ascunda probele necesare efectuarii unei investigatii economice paralele si proactive care sa permita atat documentarea activitatii infractionale, cat si indisponibilizarea produsului infractiunii in vederea confiscarii speciale si a confiscarii extinse". (sursa: Curtea de Apel Bucuresti).

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv in data de 6 septembrie, iar avocatii sai au cerut inlocuirea arestarii preventive cu arestul la domicliu. Solicitarea edilului va fi judecata la Tribunalul Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO