Comenzile de mâncare pentru acasă au explodat. Cea mai mare creştere, la burgeri

Ultima actualizare: 17-11-2020 19:50

În lunile de pandemie, cu numeroase restricții și restaurante închise, comenzile online de mâncare au înregistrat salturi uriașe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pizza, burgerii și coastele conduc în topul preferințelor. Dintre aceste preparate, burgerii au înregistrat cea mai spectaculoasă creștere, iar restaurantele care nu îi aveau în meniu, i-au introdus la cererea clienților.

Codruţ Murgu – bucătar: „Acesta este smoked beef burger. Conţine barbeque, cedar bacon, salată, este uşor de mâncat, practic se ţine uşor în mână”.

În acest local sunt zece tipuri de burgeri, unele introduse în meniu când proprietarii au văzut cât de mare este cererea din partea celor care comandă.

Mihai Pegulescu - proprietar restaurant: „Am pregătit o serie de burgeri noi, care se pot ţine în mână, nu mai au atâta sos şi sunt perfecţi pentru livrat acasă. Fără livrări în momentul de faţă nu am mai exista. Există varianta ori să livrăm la domiciliu, ori să închidem.”

De altfel, şi comenzile de pizza au crescut în ultima vreme.

Deian Marcov - proprietar restaurant: „Avem în jur de cinci-şase tipuri noi, să fim mai diversificaţi, mai atractivi, pizza carbonara, pizza fresco, pizza de post, mai ales e căutată în timpul postului.”


Reporter: Cât de des comanzi mâncare acasă?
Tânăr: „O dată sau de două ori pe săptămână”
Reporter: Și ce comanzi de obicei?
Tânăr: „Pizza, e un restaurant care e la mine în zonă şi doar de la ei luăm."

„Comandăm mai mult fast food. Când ne este dor sau nu avem nicio idee, mâncăm fast-food” spune un alt tânăr.

Printre produsele care au înregistrat o mare creştere se numără şi coastele de porc. Acestea sunt comandate de obicei de gurmanzii care ieşeau foarte des în oraş.

Gabriel Tănăsoiu - proprietar restaurant: „Facem pachete combinate, în care să introducem mai multe produse din meniul nostru, astfel încât dacă este un pachet pentru patru persoane să fie practic şase produse, miniburgeri, aripioare.”

Potrivit unui studiu recent, mâncarea gătită comandată online a înregistrat o creştere uriaşă, de 124 % în perioada martie - octombrie 2020, comparativ cu aceleaşi luni din anul trecut. Cele mai multe comenzi sunt plasate prin platformele mobile de livrare la domiciliu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO