Colecția personală de bijuterii a reginei Elisabeta a II-a: De la colierele de perle, la zecile de broșe cu diamante FOTO

Regina Elisabeta a II-a bijuterii - 4
Getty

Regina Elisabeta a II-a era renumită pentru colecția sa de bijuterii. De la coliere și broșe cu pietre prețioase, până la brățări și cercei, Regina Marii Britanii a adunat sute de bijuterii în colecția sa personală.

Începând cu nelipsitele coliere de perle și cercei din același material și până la sutele de broșe cu care își accesoriza ținutele, Regina a fost considerată mereu un etalon al eleganței în materie de accesorii.

De-a lungul vieții, Regina a adunat o colecție de bijuterii formată din piese primite de la membrii familiei și cadouri de la diferiți lideri mondiali.

Regina a fost rareori văzută în public fără diamante, perle sau pietre prețioase, iar când era la domeniile ei de la țară, purta întotdeauna inelul de logodnă, primit de la ducele de Edinbourg, și verigheta de aur, una dintre puținele bijuterii pe care le va purta și atunci când va fi înmormântată.

Monarhul britanic a acordat o atenție deosebită broșelor pe care le purta și de multe ori alegea să facă legătura între persoană, țara sau organizația pe care o vizită și modelul broșei pe care o purta în ziua respectivă.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Regina a fost renumită și pentru că a împrumutat cu generozitate mai multe bijuterii soțiilor membrilor casei regale. Presa a relatat mereu cu încântare despre momentele în care Meghan Markle, Sophie Wessex, Kate Middleton sau Camilla, ducesa de Cornwall, apăreau în public cu bijuteriile ei.

Acum, după decesul Reginei, survenit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani pe tron, Daily Mail a făcut o trecere în revistă a celor mai cunoscute piese din colecția personală de bijuterii a Reginei.

Colecția privată de bijuterii a Reginei

Colecția uimitoare de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a includea broșe strălucitoare, cercei și coliere.

Unele au ajuns la ea ca moștenire, în timp ce altele i-au fost dăruite la diferite momente importante din viața sa, inclusiv la nunta cu prințul Phillip, încoronarea sau jubileurile ei.

Deși rareori a fost văzută fără bijuterii, Regina a fost totuși o persoană discretă și a preferat să etaleze piesele cele mai ostentative doar la evenimente black tie, precum dineurile oficiale sau cinele de stat.

Altfel, monarhul britanic a preferat să-și păstreze bijuteriile discrete, dar a purtat mereu, în public, colierul de perle primit în dar de la bunicul ei.

Colecția privată de bijuterii a reginei va fi moștenită de către membrii familiei și este separată de Bijuteriile Coroanei, care fac parte din patrimoniul de stat și vor trece automat la următorul rege.

Colierele reginei Elisabeta a II-a

Deși cele mai spectaculoase bijuterii purtate de Regină au fost diamante, safire și smaralde, prima ei iubire au fost perlele.

Când bunicul ei, regele George V, și-a sărbătorit Jubileul de Argint, în 1935, el le-a dăruit ambelor nepoate Elizabeth și Margaret, câte un colier cu trei șiruri de perle. Au fost primele bijuterii ale viitoarei regine a Regatului Unit.

Pe lângă acest colan, regina Elisabeta mai deținea două bijuterii cu perle - colierul Queen Anne, care datează din secolul al XVIII-lea și colierul Queen Caroline, ambele primite de la tatăl său ca și dar de nuntă. 

Dar, pe lângă perle, Regina avea o gamă largă de coliere opulente, inclusiv seturile uimitoare primite la încoronarea ei în 1953.

Un set impresionant este format din pietre acvamarin. Acesta a fost primit cadou de la președintele Braziliei, la încoronarea din 1953.

Colierul a fost realizat de Mappin & Webb în Rio de Janeiro, iar pietrele acvamarin sunt înconjurate cu diamante și platină. Colanul are și cercei asortați, iar în 1958, a primit și o broşă mare și o brățară, realizate în același stil. Pietrele acvamarin din colier sunt sunt perfecte și se spune că a fost nevoie de un an pentru a le aduna din minele din Brazilia.

Regina adora să poarte piese primite cadou de la membrii familiei ei. Printre acestea se numără și un colierul Festoon primit cadou de la tatăl ei în 1950. Realizat din 105 de diamante, acesta a rămas preferatul ei de-a lungul vieții.

Regina Elisabeta a II-a bijuterii

Una dintre piesele mai recente din colecția Reginei, este un colier primit cadou de la șeicul Khalifa bin Hamad Al Thani, fost emir al Qatarului, în timpul unei vizite de stat în Marea Britanie în 1985.

Format din nouă șiruri de diamante, prinse la mijloc cu două rubine, colierul a fost însoțit de un set de cercei. Acesta a fost una dintre piesele cu rubin preferate ale Reginei.

Regina Elisabeta a II-a bijuterii

Regina purta rar aur galben, preferând argintul sau platina pentru bijuteriile ei de zi cu zi, așa că un colier din aur și smaralde este o curiozitate în colecția regală.

Proveniența piesei formată din 18 smaralde este necunoscută, iar Majestatea Sa l-a purtat o singură dată, la o premieră a unui film, în 2004.

Broșele Reginei Elisabeta a II-a

Broșele, purtate de obicei pe umărul stâng, erau preferatele Reginei și experții estimează că ar avea peste 100 în colecția ei privată.

Mulți au sugerat că regina ar fi încercat să trimită mesaje cu selecția ei de broșe.

De exemplu, unii comentatori au subliniat faptul că Regină a ales să poarte o broșă primită de la Barak Obama în timpul întâlnirii sale cu Donald Trump în 2019.

Regina Elisabeta a II-a bijuterii

Jurnaliștii au aflat că în fiecare dimineață, înainte de a se îmbrăca pentru evenimentele zilei respective, confidenta reginei, Angela Kelly, îi prezenta suveranei pe o tavă trei broșe, dintre care monarhul alegea ce va purta.

Printre broșele Reginei, una dintre cele mai cunoscute este un buchet de flori, primită din partea Guvernului Australiei în timpul turneului său de încoronare din 1954.

De asemenea, a fost văzută în mod regulat purtând o broșă a Reginei Mamă, formată din rânduri solide de diamante cu o singură perlă în mijloc.

Una dintre broșele preferatele de Regină a fost broșa Kensington Bow, un cadou de nuntă, primit de bunica sa din partea locuitorilor din Kensington în 1893.

Broșa a costat în momentul în care a fost oferită, 450 de lire sterline (aproximativ 40.000 de lire sterline, astăzi). Bijuteria prezintă două rânduri de diamante montate în argint și aur, legate într-o „fundă” în jurul unui singur diamant mare.

Una dintre broșele emblematice ale Reginei a fost Broșa Cullinan V, care era o formă de inimă neobișnuită și distinctă. Diamantul din mijloc a fost tăiat din cel mai mare diamant găsit vreodată în lume.

Brosa Cullinan V regina Elisabeta

După ce Prințul Philip s-a îmbolnăvit, și ulterior după decesul acestuia în 2021, Regina i-a adus un omagiu regretatului ei soț prin broșele sale. Multe dintre acestea au fost cadouri de la el sau au fost primite cu ocazii speciale pentru cuplu.

Cerceii Reginei Elisabeta

Când a împlinit 21 de ani, prințesa Elisabeth a primit mai multe bijuterii de la rude. Printre acestea se afla și o pereche de cercei candelabru cu diamante, primiți de la Regina Mamă.

Dar cerceii preferați ai fostei regine au rămas cei din perle.

Zilnic, Regina alegea între două pereche cercei de perle aproape identice.

Între timp, ea avea să poarte cerceii Doamnelor din Devonshire pentru evenimente mai formale de zi, cum a fost celebrarea jubileului de diamant sau serviciul Ordinului Jartierei.

Cu ocazia evenimentelor de stat, precum dineurile oficiale sau la diferite evenimente de seară, Regina purta de multe ori cerceii care se potriveau la colierele sale.

Brățările Reginei

Regina nu era un mare fan al brățărilor și alegea să le poarte doar la ocazii și evenimente formale, cum ar fi turneele în străinătate și deschiderea de stat a parlamentului.

Colecția ei privată de brățări a inclus un set de două brățări asortate compuse din zale între plăci de diamante care provin din colecția Queen Mary.

În schimb, Regina purta ceas la mână în fiecare zi, acesta făcând parte din look-ul ei cotidian, precum perlele și inelele de nuntă și de logodnă.

Ceasul Reginei Elisabeta a II-a

Un ceas de aur, primit în timpul vizitei ei în Canada în 1951, a fost piesa ei preferată.

Inelele Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit

Există o omisiune notabilă din cutia de bijuterii a Reginei: ea purta foarte rar alte inele decât verigheta și inelul de logodnă.

Totuşi, cele două inele purtate permanent de Regină au fost rareori văzute, în special pentru că monarhul britanic prefera să poarte mănuși la majoritatea ieșirilor sale în public.

„Nu-i plac prea mult mâinile sale și preferă să nu atragă atenția asupra lor”, a explicat Ingrid Seward, jurnalist specializat în Casa Regală.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
O româncă a murit după ce a făcut un RMN la o clinică privată
O româncă a murit după ce a făcut un RMN la o clinică privată

O româncă de 54 de ani a murit după ce a făcut la o clinică privată din Italia o rezonanță magnetică cu substanță de contrast. Autoritățile încearcă să-și dea seama acum cum s-a petrecut tragedia.

 

„Este tortură”. Un bărbat a făcut o descoperire neașteptată la scurt timp după ce s-a mutat într-o casă nouă
„Este tortură”. Un bărbat a făcut o descoperire neașteptată la scurt timp după ce s-a mutat într-o casă nouă

Viața unui bărbat s-a transformat într-un „film de groază” după ce a descoperit o ușă secretă la subsolul casei în care se mutase recent.

Pățania unei femei care a mers să-și pună implanturi dentare. A ajuns să arate ca „un monstru”. VIDEO
Pățania unei femei care a mers să-și pună implanturi dentare. A ajuns să arate ca „un monstru”. VIDEO

O femeie care a mers la stomatolog pentru implanturi dentare a ajuns să aibă fața plină de vânătăi.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.