Coada de VIP-uri la intrarea la DNA. Dragnea: "Romanii sa se hotarasca daca in loc de o paine mai buna prefara catuse"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele PSD si-a inceput saptamana la DNA, unde a fost citat in dosarul in care e acuzat de instigare la abuz in serviciu alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana.

Si nu a fost singurul politician care a fost nevoit sa astepte cuminte sa-i vina randul, ca sa intre in birourile anchetatorilor: fostul ministru al energiei Constantin Nita, dar si primarita Craiovei, Olguta Vasilescu, au fost informati, ca averile le-au fost puse sub sechestru. La coada s-au aflat si nepoata lui Gabriel Oprea, si doctorul Alexandru Ciocalteu, cercetati si ei in alte dosare.

Liviu Dragnea a stat un sfert de ora la coada pe scarile DNA-ului si nu a avut niciun moment intentia de a sari peste rand sa ajunga in fata. I-a tinut de urat fosta lui sotie, Bombonica Prodana, pe care a adus-o de mana la DNA. Bombonica Prodana s-a strecurat in spatele lui chiar in timp ce politicianul facea declaratii despre dosarul in care a devenit inculpat. Dragnea este banuit ca ar fi acceptat ca doua angajate ale Directiei de Asistenta Sociala Teleorman sa fie platite de la buget, dar sa munceasca pentru organizatia judeteana a PSD. La Directia de Asistenta Sociala lucra si fosta lui sotie.

Presedintele PSD a dat nas in nas pe holuri cu fostul lider de la PSD Brasov, Constantin Nita. Acuzat de trafic de influenta, fostul ministru al economiei, in prezent deputat, ar fi primit spaga de aproape o jumatate de milion de lei, iar procurorii DNA i-au pus sechestru pe avere.

Daca e luni, e PSD la DNA, spune primarita Craiovei care a reusit sa treaca de filtrul antitero mai repede decat seful ei de partid. Si Lia Olguta Vasilescu are conturile sub sechestru, in limita a 900 de mii de lei. Cam atat ar fi primit mita, sustin procurorii, in campania electorala din 2012, cand a castigat primul sau mandat.

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis NU a invitat politicienii penali la receptia de 9 mai.Ponta: Mi-a zdrobit sufletul, asa de tare imi doream sa-l vad
Român în lacrimi, când a primit condamnarea de 13 ani după gratii, în Austria. Îi pare foarte rău că a vrut să se răzbune

Iar pe lista celor care au trecut prin birourile procurorilor s-au numarat si fostul primar al sectorului 2, Neculai Ontanu, nepoata lui Gabriel Oprea, dar si doctorul Alexandru Ciocalteu. Cu totii sunt anchetati pentru coruptie.

UPDATE 11:20 Liviu Dragnea, a declarat, la iesirea de la DNA, ca nu a fost pus sub acuzare pentru noi fapte si ca are toate sansele sa ramana liber pana la alegerile parlamentare. Dragnea a precizat ca ultimii ani au fost grei pentru el si familia sa, pentru ca a trebui sa plateasca pentru un referendum care l-a tinut in continuare in functie pe Traian Basescu. Liviu Dragnea a precizat ca martea trecuta a fost sunat avocatul lui, iar luni s-a prezentat, desi putea sa vina si mai devreme.

Intrebat daca procurorii au asteptat sa treaca alegerile si sa se anunte rezultatele, apoi l-au chemat la DNA, Dragnea a spus: „Credeti dumneavoasta asa ceva? Eu nu cred asa ceva. Nu se intampla asa ceva. E o simpla coincidenta.” Dragnea a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca nu crede ca dosarul de la DNA ii va crea probleme, dupa condamnarea primita in dosarul „Referendumul”.

„Am inteles ca nu, de la condamnare incoace, daca mai fac vreo crima de genul acesta, dar s-a depasit nivelul de teama. Pana la urma, dupa atatia ani, au fost ani grei pentru mine, pentru familia mea, sa platesc pentru un referendum care l-a tinut in continuare pe Basescu acolo, s-au depasit toate astea. Pana la urma noi mergem inainte. Eu merg inainte pana la alegerile parlamentare. Am toate sansele sa raman liber pana la alegerile parlamentare, chiar si intr-un ritm foarte alert, pentru ca vreau sa castigam alegerile”, a adaugat Liviu Dragnea.

De asemenea, Dragnea a declarat luni ca ii doreste presedintelui Klaus Iohannis, de ziua acestuia, ce ii doreste si Iohannis lui, aratand ca este „o urare corecta si cinstita”. Dragnea a precizat ca nu l-a sunat pe presedinte sa ii ureze "La multi ani!”, adaugand: „Eu nu-l sun sa-i spun sa-si dea demisia ca are probleme cu casa”.

"Va spun inca o data ce i-am spus aseara presedintelui Iohannis: Ii doresc ceea ce imi doreste si el mie. (…) Este o urare foarte corecta si cinstita”, a spus Dragnea.

Intrebat daca il va suna pe presedintele Klaus Iohannis sa ii ureze „La multi ani!”, pentru ca luni implineste 57 de ani, Dragnea a spus ca nu va face acest lucru: „De ce, din moment ce ii spun public, cu toate camerele? Eu nu-l sun sa-i spun sa-si dea demisia ca are probleme cu casa. Asta n-o fac”.

De asemenea, intrebat daca si-ar dori sa-l vada pe Klaud Iohannis la DNA pentru problema cu casa din Sibiu pe care a pierdut-o in instanta, Dragnea a spus: „Acum nu”.

„Romanii, la un moment dat, trebuie sa hotarasca daca in loc de alimentare cu apa prefera un denunt, daca in loc de o scoala, prefera un dosar, daca in loc de o paine, o paine mai buna, prefera niste catuse. Pana la urma, romanii sunt cei care vor decide. Nu o lupta impotriva justitiei. Dar o lupta pentru adevar si pentru bunastare. Asta ne intereseaza”, a mai spus Liviu Dragnea.

Despre initiativele legislative care propun modificarea legilor justitiei, Dragnea a spus: „Le-am tinut pana acum si le tin in continuare, pentru ca eu nu reactionez ca altii, nici macar ca altii din cealalta parte (aratand spre cladirea DNA, n.r.), hormonal. Lucrurile in care cred nu se schimba indiferent ce se intampla cu mine. Cel mai important este ca Romania sa ramana o tara stabila si credibila, cred ca toata lumea trebuie sa faca eforturile astea. In sensul ca nu am permis sa se mearga pe procedurile parlamentare”.

 

10:00 Coada la intrarea la DNA

Coada la controlul de la intrarea in sediul DNA, unde luni-dimineata mai multe figuri cunoscute asteapta sa discute cu procurorii anti-coruptie. Printre cei care stau la coada se numara si presedintele PSD Liviu Dragnea, citat de procurori in dosarul in care este cercetat alaturi de fosta sotie Bombonica Prodana.

In spatele lui Dragnea la coada se afla doctorul Alexandru Ciocalteu, acuzat ca ar fi primit peste o jumatate de milion de euro mita de la o firma care a preluat laboratorul de analize al spitalului Sfantul Ioan din Capitala. Banii ar fi fost livrati in transe, pe parcursul a patru ani, in perioada cand Ciocalteu era managerul spitalului.

Liviu Dragnea a spus initial ca va face declaratii numai dupa ce va discuta cu anchetatorii dar, intrebat de corespondentul Pro Tv Ovidiu Oanta daca isi incepe saptamana cu stangul sau cu dreptul, a raspuns ca “e un cadou pentru cineva” – probabil o aluzie la faptul ca este si ziua presedintelui Iohannis.

Liviu Dragnea este urmarit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si la fals intelectual, ambele in forma continuata, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic.

"In perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii", informa DNA la 6 aprilie intr-un comunicat.

Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, este urmarita penal de procurorii anticoruptie in acelasi dosar, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisa in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, dupa cum anunta DNA pe 24 martie.

Procurorii sustin ca Bombonica Prodana (fosta Dragnea), care are calitatea de suspect in dosar, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, prin incalcarea cu stiinta a atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate incadrate in functii de referent nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali și-a criticat jucătorul la aeroport: "Pe margine mâine! Nu ești vedetă"
Gigi Becali și-a criticat jucătorul la aeroport: "Pe margine mâine! Nu ești vedetă"
Citește și...
Robert Negoita, audiat in dosarul in care sunt cercetati Liviu Dragnea si Bombonica. Ce a recunoscut in fata procurorilor
Robert Negoita, audiat in dosarul in care sunt cercetati Liviu Dragnea si Bombonica. Ce a recunoscut in fata procurorilor

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a fost audiat miercuri, ca martor, in dosarul sefului sau de partid, Liviu Dragnea, si al fostei sotii a lui Dragnea, Bombonica Prodana

Iohannis NU a invitat politicienii penali la receptia de 9 mai.Ponta: Mi-a zdrobit sufletul, asa de tare imi doream sa-l vad
Iohannis NU a invitat politicienii penali la receptia de 9 mai.Ponta: Mi-a zdrobit sufletul, asa de tare imi doream sa-l vad

Administratia prezidentiala nu a invitat luni la receptia de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni pe politicienii cu probleme penale cum ar fi Liviu Dragnea sau Victor Ponta.

Revolta in PSD. Numarul 2 din partid sugereaza ca Dragnea trebuie sa demisioneze, Ponta vorbeste de
Revolta in PSD. Numarul 2 din partid sugereaza ca Dragnea trebuie sa demisioneze, Ponta vorbeste de "ofiteri acoperiti"

Condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea pare sa fi deschis cutia Pandorei in Partidul Social-Democrat.

Recomandări
MApN: Patru aeronave militare au fost ridicate după ce Rusia a atacat Ucraina, în apropierea graniţei cu România
MApN: Patru aeronave militare au fost ridicate după ce Rusia a atacat Ucraina, în apropierea graniţei cu România

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că patru aeronave militare, două F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole şi două F-16 ale Forţelor Aeriene Române, au fost ridicate în noaptea de marţi spre miercuri.

Război între Iran și Israel. Israelienii sunt apărați de Marea Britanie și Statele Unite. Joe Biden: ”Atacul a eșuat”
Război între Iran și Israel. Israelienii sunt apărați de Marea Britanie și Statele Unite. Joe Biden: ”Atacul a eșuat”

„Iranul a comis o mare greșeală și va plăti”, a promis premierul israelian Benjamin Netanyahu după ce țara sa a fost ținta unui atac de amploare.

Raid ucrainean în Marea Neagră: Un comando a mitraliat o platformă petrolieră rusească de lângă Insula Șerpilor
Raid ucrainean în Marea Neagră: Un comando a mitraliat o platformă petrolieră rusească de lângă Insula Șerpilor

Forțele speciale ucrainene au atacat platforma petrolieră Petro Godovaneț din Marea Neagră, pe care Kievul încearcă să o ocupe de la începutul războiului.