Cine e noul sef al TVR. A povestit comisiilor din Parlament cum a salvat 4 milioane de dolari pentru televiziunea nationala

10-05-2016 12:27

Irina Radu

Plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului a admis marti propunerea de numire a Irinei Radu in functia de presedinte - director general al SRTv.

Decizia a fost luata cu 304 voturi "pentru" si opt "impotriva".

In sala au fost prezenti 230 de deputati si 82 de senatori. Cvorumul de sedinta este de 271.

Irina Radu a primit luni aviz pozitiv din partea Comisiilor de cultura ale Parlamentului pentru a ocupa functia de presedinte - director general al SRTv.

Ea a sustinut in fata comisiilor de specialitate ca TVR a castigat un proces cu o companie internationala de distributie de film, salvand astfel peste 4 milioane de dolari pentru televiziunea nationala.

Pe de alta parte, Irina Radu a subliniat ca va incerca sa-i convinga pe colegii sai din Consiliul de Administratie ca "acea poveste cu insolventa este doar o poveste".

Comisiile pentru cultura ale Parlamentului au decis luni sa le audieze atat pe Monica Ghiurco, cat si pe Irina Radu pentru functia de presedinte - director general al SRTv, chiar daca CA al TVR a recomandat-o pe Ghiurco pentru aceasta calitate. Ghiurco a fost avizata negativ de Comisiile de specialitate.

Portretul noului sef TVR

Irina Radu este licentiata in Litere si a urmat mai multe cursuri de specializare: Managementul relatiilor cu clientii si cumparatorii, Managementul Resurselor Umane, Management general, la Open University Business School; Jurnalism si Comunicare, la California State University; Jurnalism, la Fundatia Britanica Thomson.

Potrivit site-ului tvr.ro, Irina Radu are o lunga experienta la TVR, fiind, pe rand, redactor-prezentator la TVR Iasi, producator si prezentator al Jurnalului TVR, redactor-sef la stiri, realizator de emisiuni.

Din 2013, ocupa functia de coordonator cu atributii de director la Directia Programe, la TVR.

In 2004, a devenit director al canalului TVR1. A mai fost director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurta perioada, director Evenimente Speciale, redactor-sef al Redactiei Copii-Tineret.

A mai fost producator general al Festivalului Cerbul de Aur (2000 si 2001), iar in 2003, 2004 si 2005 a fost directorul festivalului.

In intervalul 1998-2002, a fost si membru in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane.

A obtinut premiul APTR pentru emisiunea "Culise", in 2000, si pentru Festivalul Cerbul de Aur, in 2003. in 2001, a primit premiul World Vision pentru reportaj.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO