Cine a facut denuntul la DNA impotriva Elenei Udrea, in dosarul Microsoft. Procurorii au dezvaluit numele omului de afaceri

Elena Udrea - cover

In referatul in care procurorii cer arestarea deputatului Elena Udrea, se arata ca fostul ministru a fost denuntata la DNA de un om de afaceri.

Este vorba despre Dinu Pescariu, care sustine ca Elena Udrea ar fi pretins si ar fi primit de la el 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

"La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu - Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 – februarie 2014", noteaza procurorii in referat, conform Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont, inscrisuri olografe ridicate la perchezitie in care sunt indicate sume de bani platite. DNA cere arestarea Elenei Udrea in dosarul Microsoft, in care deputatul este acuzat de trafic de influenta (fapte in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea si fapte in legatura cu derularea contractului e - Romania), spalare de bani si fals in declaratii de avere.

Citeste si: Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, Alina Bica si fostul ei consilier Florentin Mihailescu au fost ARESTATI. Care sunt acuzatiile

Citește și
Elena Udrea - cover
DNA cere arestarea Elenei Udrea si in dosarul Microsoft. Pentru ce ar fi pretins o mita de 500.000 de euro

Anchetatorii o acuza totodata pe Udrea, plasata sub control judicar in acest dosar pe 29 ianuarie, ca a incalcat conditiile acestei masuri preventive, motiv pentru care cer arestarea ei.

Potrivit procurorilor, in 2009, Dorin Cocos, in baza unei intelegeri cu Gheorghe Stefan si cu Gabriel Sandu, ar fi pretins de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu 9 milioane de euro, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica, incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale. "Inculpatul Cocos Dorin a pretins si primit suma de 9.000.000 euro si a disimulat provenienta si beneficiarul real al acesteia in baza intelegerii cu Udrea Elena Gabriela. Aceasta intelegere rezulta in mod explicit din modul de dobandire al bunurilor, din novarea creditului, din modul de partajare al acestora, precum si din probatoriul testimonial", spun anchetatorii.

DNA mai arata ca, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.

Citeste si: DNA face perchezitii la Primaria Constantei. Radu Mazare: "Astazi sunt liber, merg sa ma dau cu caiacul, poate maine nu apuc"

"Din probatoriul administrat pana la acest moment, rezulta ca inculpatul Cocos Dorin a savarsit infractiunea de trafic de influenta, sumele de bani obtinute cu titlu de folos necuvenit din savarsirea acestei infractiuni fiind utilizate in achizitia de imobile si pentru creditarea societatilor. De asemenea, exista acte (contracte de imprumut, chitante, contracte de vanzare - cumparare imobile) si declaratiile de avere din perioada 2009 - 2014, din care rezulta ca suspecta Udrea Elena Gabriela cunostea provenienta fondurilor utilizate pentru achizitionarea de bunuri comune, avand cunostinta si de intentia inculpatului Cocos Dorin de obtinere a unor chitante false privind restituirea pretinsului imprumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori", a precizat DNA.

Dorin Cocos este arestat preventiv in dosarul Microsoft, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe stefan. In arest preventiv au fost, pana in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
"Am platit oameni care apar in presa pentru informatii". Ce dezvaluiri a mai facut Udrea pe langa SMS-ul catre Ghita

Elena Udrea a declarat, miercuri, ca toate acuzatiile care s-au strans la adresa ei sunt o urmare a razboiului pe care il poarta cu actualul sef al SRI, Florian Coldea, afirmand totodata ca ea a platit oameni din presa pentru informatii.

DNA cere arestarea Elenei Udrea si in dosarul Microsoft. Pentru ce ar fi pretins o mita de 500.000 de euro
DNA cere arestarea Elenei Udrea si in dosarul Microsoft. Pentru ce ar fi pretins o mita de 500.000 de euro

DNA a cerut urmarirea penala si arestarea Elenei Udrea si in cazul Microsoft.

Dosarul
Dosarul "Gala Bute". Rudel Obreja, eliberat din arest: "Tinta e Elena Udrea". Procurorii DNA au gresit cand au ales instanta

Dosarul "Gala Bute". ICCJ a decis ca nu este competenta sa judece propunerile de arestare preventiva si arest la domiciliu in cazul lui Rudel Obreja si a celorlalti inculpati din dosarul "Gala Bute".

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.