Ce cauta "Elena" in interceptarile discutiilor dintre Cocos si Pescariu. "Nu am nicio legatura cu Microsoft, imi pare rau"

29-10-2014 19:09

Dupa o noapte alba, in care unii dintre suspecti s-au pierdut cu firea si l-au injurat pe procuror, oamenii de afaceri Dorin Cocos, Nicolae Dumitru, primarul Gheorghe Stefan si fostul ministru al comunicatiilor, Gabriel Sandu, au fost arestati.

Dorin Cocos, Nicoale Dumitru, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu au ajuns in miercuri dimineata dupa gratii. Procurorii i-au convins pe judecatorii Instantei Superme ca cei 4 nu ar trebui lasati in libertate. Anchetatorii le-au aratat cum au incercat suspectii sa stearga urmele.

De exemplu, ca sa ascunda macar o parte din banii obtinuti ilegal, sustin procurorii, omul de afaceri Dorin Cocos a pus la cale cu Dinu Pescariu un imprumut fals in valoare de jumatate de milion de euro. De intelegere ar fi stiut si sotia de atunci a lui Cocos, Elena Udrea.

DORIN COCOS: Las-o asa, ca e mai bine. Las-o asa. Ca am vorbit si cu... cu Elena, si a zis: Foarte bine.
DINU PESCARIU: Da?
DORIN COCOS: Da.
DINU PESCARIU: Bravo!
DORIN COCOS: Cand... Am spus... Ca am stat si m-am gandit... Bai, acolo nu scrie ca trebuie sa-i dau decat dupa 10 ani. Pai incep sa-i dau maine. Ce? Hai sa fim drepti. Si cu asta basta. Si tu lasa-le acolo!
DINU PESCARIU: Mi-a fost frica sa le duc acasa.
DORIN COCOS: Foarte bine! Esti nebun? Mai bine da-le incoace!

"Celor care se asteapta sa ma retrag le spun: 'Nu ma retrag din aceasta competitie'", a reactionat Udrea. Vezi AICI ce a spus candidata la Presedintie.

Cocos i-ar fi cerut lui Pescariu sa lase la el 21 de chitante care ar fi fost antedatate in asa fel incat sa arate ca imprumuturile au decurs intr-o perioada mai lunga de timp. Cocos a uitat insa sa ceara si pixurile folosite la preuspusele falsuri.

Probele, adica instrumentele de scris, au fost ridicate din clubul lui Dinu Pescariu. Cele cinci pixuri cu care Dorin Cocos ar fi scris chitantele cu pricina vor fi prezentate in timpul procesului ca argumente pentru a dovedi ca imprumuturile au fost inventate, iar banii provin din fapte de coruptie.

Dorin Cocos ar fi aflat la un moment dat ca este in vizorul anchetatorilor si se temea de arestare. A intuit si cand va fi incatusat. "Ma duc pana la prezidentilale , in p... mea".

Si Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt, a fost lipsit de libertate.

Aseara, cand inca era in fata anchetatorilor, el a incercat sa isi dovedeasca nevinovatia.

"Ca sa para cat mai credibil, inainte de a fi dus la instanta suprema, Gheorghe Stefan a cerut sa fie confruntat cu omul de afaceri Claudiu Florica. Rezultatul intalnirii a fost dezastruos. Edilul a recunoscut pana la urma acuzatiile si, tot el, s-a suparat foarte tare ca este urmarit penal si l-a injurat pe procuror", transmite Ovidiu Oanta.

Gheorghe Stefan ar fi primit 4 milioane de euro. In schimbul banilor, primarul trebuia sa faca lobby pe langa 4 ministri ca sa semneze contracte pentru licentele Microsoft. Unul dintre ei, este Gabriel Sandu arestat in zori.

Fostul ministru este acuzat ca a luat mita de doua ori: suma totala fiind de 4 milioane si jumatate de euro. Ca sa ascunda provenienta banilor si-a trimis in Elvetia un apropiat unde a infiintat pe numele acestuia o companie off-shore la Zurich. De acolo primea diverse transe. Pana in momentul in care a aflat ca este vizat de procurori.

"Nu stiu, o sa ma gandesc ... sa fac si cat fac, dar nici ca sa ma duc ca mielul la taiere, n-accept chestia asta, cu orice consecinte! Fiecare sa isi ia partea lui de vina. (...) E doar ca la momentul oportun le-am dat picioare-n gura si n-am vrut sa fac ce-au ... ce-au zis ei. Iar acuma vor sa ma scoata pe mine tap ispasitor. "

Al patrulea suspect dintre cei arestati noaptea trecuta, pentru ca ar fi incasat ilegal peste 7 milioiane de dolari, Nicolae Dumitru, alias Niro, este si cel care s-a grabit nu sa stearga urmele ci sa isi salveze avutia: a anulat toate contractele de sponsorizare a ONG-urilor si a cerut ca intreaga sa avere sa fie trecuta pe numele copiilor sai. Totul, pentru a scapa de viitoarele sechestre asiguratorii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO