Cetățeni din Afganistan și Pakistan au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Erau ascunși printre anvelope și țevi

Dată publicare: 14-03-2021 16:04
Dată actualizare: 14-03-2021 16:11


cetateni afganistan pakistan frontiera

În urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni, în acest sfârșit de săptămână, au fost depistați, pe sensul de ieșire din România, 14 cetăţeni din Afganistan și Pakistan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

 

În data de 12 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a trei automarfare conduse de doi cetățeni turci și un bulgar, care transportau anvelope, țevi metalice și ceramică pentru societăți din Norvegia, Olanda și Germania, potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră Română.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi, în total, ascunși, printre marfa transportată, paisprezece cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Politia de Frontiera Romana


VIDEO PROTVPLUS.RO