Cele sase femei imbolnavite de meningita la spitalul din Zalau inca asteapta sa li se faca dreptate

Ultima actualizare: 05-11-2012 21:07

La aproape o jumatate de an de cand sase gravide s-au imbolnavit de meningita la spitalul judetean din Zalau, una dintre femei traieste si acum un cosmar.

Este internata la Clinica de Boli Infectioase din Cluj si de cand l-a adus pe lume, si-a vazut pruncul doar cateva zile.

Intre timp, familiile altor patru mame au facut plangere penala pentru vatamare corporala din culpa.

Ioana are 23 de ani si a fost infectata imediat dupa nastere. A apucat sa-si stranga pruncul la piept doar cateva zile. Ea a fost ultima din cele sase femei care au nascut in aceeasi sala in data de 18 mai. De atunci totul in viata ei s-a schimbat in rau.

Dreptate vor si celelalte femei care s-au imbolnavit de meningita.

Starea Ioanei este acum stabila, dar asta nu inseamna ca va fi externata curand. Intre timp la Zalau anchetele au fost finalizate, iar sala de obstetrica ginecologie s-a redeschis.

Plangerea penala depusa de cele patru familii pentru vatamare corporala din culpa se afla deja la Parchet.

Medicii spun ca femeia are nevoie de stricta
supraveghere. Doctorii i-au montat un tub in coloana vertebrala prin care i se administreaza antibiotic direct la creier pentru a anihila bacteria contractata in spitalul din Zalau atunci cand a nascut.

Daca evolutia starii ei se va ameliora, tanara va fi lasata sa plece acasa ca sa faca tratament in ambulatoriu. In felul acesta va putea fi din nou langa copilul ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO