Epopeea focoaselor furate, aproape de final. Un suspect are 14 ani.Mecanicii se ocupau cu "ciupeli"

18-07-2011 18:24

Toate focoasele de racheta furate dintr-un tren militar au fost gasite. Una era aruncata intr-un put, iar restul de 79 oarecum la vedere. Cu siguranta hotii, pe care nu i-a identificat inca nimeni, s-au speriat cand au deschis una dintre cele 4 cutii.

Procurorii militari si jandarmii au extins investigatiile la periferia Bucurestiului, iar femeia pe terenul careia a fost gasita incarcatura este speriata pe buna dreptate desi nu are nicio legatura cu furtul.

S-ar spune ca Stela Gheorghe a cazut victima acelorasi hoti de fier vechi despre care se presupune ca au furat lazile cu focoase din trenul ce transporta munitie de razboi in Bulgaria.

In prima etapa a investigatiei a fost refacut traseul pracurs de talhari.

Insa cum fiecare lada in parte cantareste aproximativ 40 de kilograme, este evident ca au fost cel putin 6 persoane implicate. Cea de a patra cutie cu focoase era abandonata intr-un alt loc. Acolo a fost si desfacuta.

Achetatorii le-au numarat si au realizat ca una lipseste Asa ca au sapat in toata zona. Pana la urma si-au dat seama ca singurul loc in care n-au verificat a fost un put. Cu o vidanja si multa rabdare, jandarmii au ajuns la ultimul dispozitiv.

Acestia au parcurs 10 kilometri de-a lungul liniei de cale ferata in cautarea unor probe suplimentare care sa duca la identificarea vinovatilor. De asemenea vor sa afle exact din ce punct s-au urcat in tren.

Tags: furturi, focoase,


VIDEO PROTVPLUS.RO