Cel mai mare festival de barbeque din Europa are loc la Snagov. Vedeta este carnea de crocodil

×
Codul embed a fost copiat

Cel mai mare festival de barbeque din Europa are loc zilele acestea la Snagov în apropiere de Bucureşti.  

Vremea a ținut sâmbătă cu pasionaţii de grătare așa că pofticioşii au avut ocazia să încerce cele mai spectaculoase tipuri de carne: de la vita argentiniană pană la carne de crocodil și de cerb, gatite de chefi cu renume.

Intrarea costa 80 de lei, iar pentru atmosferă, e muzica live.

Coaste suculente, fripturi afumate și cârnaţi condimentaţi cu iscusință au incantant simţurile participanților la festival.

Insă vedeta absolută a fost carnea de crocodil!

Citește și
bebe
Crăciunul a venit cu cel mai frumos dar pentru mai multe familii. Ce spune tradiția despre bebelușii născuți pe 25 decembrie


Chef Gabriel Toader: Avem un cotlet de crocodil, unic în România și un burger de crocodil. Doar în forma aceasta poate fi importat în românia, în varianta carene crudă macră, fără solzi piele, și este un produs care la comandă ajunge în 2 luni de zile. Preţul este pe măsura timpului şi a aşteptării. Burgerul este 100 de lei, iar cotletul este de la 400-500 la 200-250 de ron în funcţie de greutate”.

Carousele pline cu carne de porc, oaie, vita sau pui i-au așteptat pe vizitatori să se înfrupte. Pofticioşii au putut să-şi aleagă direct de pe grătar bucata preferată. Unii au petrecut toată ziua la festival și au mâncat carne, și dimineaţa, şi la prânz și spre cină.

Chefii bucătari spun că a găti bine carnea pe grătar este o artă și mulţi se laudă să ştiu secretul unui preparat fără cusur! Nu l-ar destăinui, dar oferă câteva indicii.. În afară de carne şi mirodenii, esenţial e jarul!

Ciprian Tache – bucătar: Avem o bază de cărbuni ca să putem avea o temperatură constantă, după care aruncăm câteva lemne de esenţă tare să ia şi un miros şi gust specific”.

O bucată de coastă costă între 18 şi 25 de lei sută de grame. Şi cei care preferă peştele au avut de unde alege, de la doradă la grătar până la caracatiţă și creveţi.

Majoritatea clienţilor au căutat ceva clasic: micii şi cârnaţii, de vânat insă!

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, un român consumă lunar 100 de grame de carne de miel și oaie, 1,5 kg de carne de porc și pui cel mai mult, aproape două kilograme.


Pe de altă parte, estimările Asociaţiei Române a Cărnii arată că românii consumă anual aproximativ 200-250 de milioane de mici, adică peste 20.000 de tone.

Iar acum, în urma acestui festival, probabil că în dieta românilor va intra şi carnea de crocodil.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
Crăciunul a venit cu cel mai frumos dar pentru mai multe familii. Ce spune tradiția despre bebelușii născuți pe 25 decembrie
Crăciunul a venit cu cel mai frumos dar pentru mai multe familii. Ce spune tradiția despre bebelușii născuți pe 25 decembrie

Pentru numeroase familii, Crăciunul a venit cu cel mai frumos dar de sărbători: un copil. Tradiția spune că bebelușii care se nasc în această noapte sfântă sunt norocoși. Aproximativ 50.000 de români își sărbătoresc ziua de naștere de Crăciun.

O familie cu patru copii din Iași a primit în Ajun de Crăciun o casă nouă, complet mobilată, prin proiectul Casa Share
O familie cu patru copii din Iași a primit în Ajun de Crăciun o casă nouă, complet mobilată, prin proiectul Casa Share

O familie cu patru copii din Iași a primit în Ajun de Crăciun cel mai frumos cadou - O casă nouă, complet mobilată.

Sărbătorile de iarnă reunesc familii. Mii de români se întorc acasă. „Familia ne așteaptă”
Sărbătorile de iarnă reunesc familii. Mii de români se întorc acasă. „Familia ne așteaptă”

Magia sărbătorilor de iarnă aduce familiile împreună. Dorul de părinți, bunici, frați, mătuși și veri, dar și de sarmalele făcute de mama, îi aduc acasă pe românii stabiliți peste mări și țări.

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

România la finalul lui 2024: Perspectivă negativă și riscul de a deveni nerecomandată pentru investiții
România la finalul lui 2024: Perspectivă negativă și riscul de a deveni nerecomandată pentru investiții

România încheie anul 2024 cu perspectivă negativă şi riscă să alunece înspre statutul de ţară nerecomandată pentru investiţii.