Cel mai mare festival de barbeque din Europa are loc la Snagov. Vedeta este carnea de crocodil
Cel mai mare festival de barbeque din Europa are loc zilele acestea la Snagov în apropiere de Bucureşti.
Vremea a ținut sâmbătă cu pasionaţii de grătare așa că pofticioşii au avut ocazia să încerce cele mai spectaculoase tipuri de carne: de la vita argentiniană pană la carne de crocodil și de cerb, gatite de chefi cu renume.
Intrarea costa 80 de lei, iar pentru atmosferă, e muzica live.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Coaste suculente, fripturi afumate și cârnaţi condimentaţi cu iscusință au incantant simţurile participanților la festival.
Insă vedeta absolută a fost carnea de crocodil!
Chef Gabriel Toader: ”Avem un cotlet de crocodil, unic în România și un burger de crocodil. Doar în forma aceasta poate fi importat în românia, în varianta carene crudă macră, fără solzi piele, și este un produs care la comandă ajunge în 2 luni de zile. Preţul este pe măsura timpului şi a aşteptării. Burgerul este 100 de lei, iar cotletul este de la 400-500 la 200-250 de ron în funcţie de greutate”.
Carousele pline cu carne de porc, oaie, vita sau pui i-au așteptat pe vizitatori să se înfrupte. Pofticioşii au putut să-şi aleagă direct de pe grătar bucata preferată. Unii au petrecut toată ziua la festival și au mâncat carne, și dimineaţa, şi la prânz și spre cină.
Chefii bucătari spun că a găti bine carnea pe grătar este o artă și mulţi se laudă să ştiu secretul unui preparat fără cusur! Nu l-ar destăinui, dar oferă câteva indicii.. În afară de carne şi mirodenii, esenţial e jarul!
Ciprian Tache – bucătar: ”Avem o bază de cărbuni ca să putem avea o temperatură constantă, după care aruncăm câteva lemne de esenţă tare să ia şi un miros şi gust specific”.
O bucată de coastă costă între 18 şi 25 de lei sută de grame. Şi cei care preferă peştele au avut de unde alege, de la doradă la grătar până la caracatiţă și creveţi.
Majoritatea clienţilor au căutat ceva clasic: micii şi cârnaţii, de vânat insă!
Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, un român consumă lunar 100 de grame de carne de miel și oaie, 1,5 kg de carne de porc și pui cel mai mult, aproape două kilograme.
Pe de altă parte, estimările Asociaţiei Române a Cărnii arată că românii consumă anual aproximativ 200-250 de milioane de mici, adică peste 20.000 de tone.
Iar acum, în urma acestui festival, probabil că în dieta românilor va intra şi carnea de crocodil.