Cea mai noua escrocherie prin telefon: "premiul" de 12.000 de euro. O femeie a dat toti banii din casa si s-a si imprumutat

Dată publicare: 25-06-2015 13:01
Dată actualizare: 28-06-2015 07:01


Politistii din Mures se confrunta in ultimele saptamani cu o avalansa de inselatorii, printr-o noua metoda: "Premiul".

Cel putin sapte persoane, printre care si un avocat, au fost pacalite sa transfere sume mari de bani in diverse conturi, sub pretextul ca au castigat un premiu important la o companie de telefonie, si ca sa intre rapid in posesia lui, trebuie sa achite niste taxe notariale.

"Mi-au spus ca am castigat 12.000 de Euro, care nu sunt impozabili”, relateaza una dintre victime. “Am avut in casa ceva ramas de la cineva care a avut incredere in mine sa il tin in casa iar restul…am cerut imprumut."

O doamna de 74 de ani a fost sunata de un individ care a pretins ca este managerul unei importante companii de telefonie si ca i-a oferit un premiu substantial. Femeia urma sa depuna 12.000 de lei intr-un cont, ca sa capete premiul. Aproape trei ore a durat convorbirea, timp in care, pentru a fi credibil, omul i-a dat la telefon un asa-zis notar, ba chiar si pe... seful politiei din Targu Mures! In final, victima a imprumutat o parte din bani si a facut transferul la banca.

“Parca am fost sub hipnoza”, spune acum femeia. Cand a vazut ca nimeni nu o mai contacteaza, pacalita s-a dus la politie. Comisarul sef spune ca nu o data, escrocii i-au invocat numele in fata victimelor: "Cad victime tot mai multe persoane in varsta care, pe fondul unor castiguri imediate, substantiale, dau curs acestor tentatii.

Politistii au reusit pana acum sa opreasca patru tranzactii si sa returneze banii pagubitilor. In cazul avocatului, escrocii au folosit ca momeala un autoturism de zeci de mii de euro, oferit, chipurile, ca premiu. Se pare ca in reteaua din Mures sunt implicati patru indivizi, pe care anchetatorii incearca sa-i prinda.


VIDEO PROTVPLUS.RO