Cea mai mare paradă medievală din România, organizată pe străzile din Craiova. Zeci de artiști au defilat în costume inedite
Războinicii, domnițele și cavalerii au pus stăpânire pe străzile din Craiova la cea mai mare paradă a costumelor medievale din țară.
Peste 100 de artiști sau voluntari au redat atmosfera din timpurile domnitorului Mihai Viteazul, într-un decor specific acelei perioade.
Participanții la paradă au îmbrăcat cu mândrie costume lucrate cu mare atenție la detalii, pentru a recrea atmosfera de odinioară.
Nicolae Lupu, căpitanul strajei Cetății Mediaș: „Costumația inspirată din nobilimea secolului XV de prin zona Transilvaniei. Acum sunt căpitanul strajei Mediași venit cu solie de pace în ținuturile valahe”.
Ștefan Milutinovici, artist: „Încă din antichitate, dar mai ales în Evul Mediul, cimpoaiele erau instrumente militare. Trebuie să vă gândiți că instrumentele de fanfară cu care asociem noi muzica militară nu se inventaseră”.
Artiștii au intrat rapid în pielea personajelor, spre încântarea publicului.
Pasionați de istorie, participanții susțin că prin astfel de evenimente se deconectează de la job-urile cotidiene.
Mihai Tănase, participant: „În viața reală suntem din fiecare meserie. Eu personal sunt programator, colegul pirotehnist, doctor. Îți oferă posibilitatea să faci chestii pe care eu nu le fac în jobul de zi cu zi”.
Spectatorii s-au bucurat de atmosferă și au imortalizat parada
Spectator: „E foarte frumos, mi se pare inedit față de celalalte festivaluri din Craiova. Copiilor le plac foarte mult și costumele și căluții”.
Spectator: „Mi-au plăcut caii bine-nteles, mi-a plăcut muzica și îmi place de cei de pe picioroange că s-au chinuit să meargă până aici”.
Prima zi a evenimentului s-a terminat cu un spectacol de jonglerii cu flăcări. Festivalul „Zilele Mihai Viteazul” se va încheia duminică seara.