Cea mai mare orchestra a lumii, pentru prima data in Romania, la Festivalul George Enescu. Mii de oameni au venit la concert

Ultima actualizare: 07-09-2015 00:03

Dupa 18 ani de negocieri, cea mai mare orchestra simfonica a lumii - Filarmonica din Berlin - a cantat joi seara la Festivalul George Enescu.

Miile de oameni adunati la Sala Palatului din Bucuresti au avut parte, timp de doua ore, de un concert unic. La final, au fost spectatori care au spus, cu zambetul pe buze, ca li s-a indeplinit un vis.

A fost o seara magica pentru spectatorii care au luat parte la primul concert sustinut in Romania de Filarmonica din Berlin, una dintre cele mai inregistrate din lume.

Spectator: "Sunt pur si simplu fara cuvinte. Nu am vazut niciodata Sala Palatului vuind ca in asta seara."

Iubitorii de muzica au fost rasfatati de artisti cu partituri ale secolului 20 - Britten si Sostakovici.

Doua doamne au venit din Barcelona pentru concertul de joi seara, din cadrul Festivalului George Enescu.

Turista: "Mi s-a parut foarte interesant pentru ca este una dintre cele mai bune orchestre si are unul dintre cei mai buni dirijori din lume. Mi-ar fi placut ca programul sa fie putin mai clasic, dar, oricum, a fost minunat."

Maria Carmen , turista din Spania: "Am ales aceasta tara pentru ca nu stiam foarte multe despre Romania. Ne-a incantat tara voastra, iar festivalul este fantastic. Ne-am simtit foarte bine si ne-a placut foarte mult."

Orchestra, formata din peste 100 de muzicieni, a fost dirijata de Sir Simon Rattle, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii.

Spectatoare: "A fost un moment pe care il asteptam de foarte mult timp. Stiam de doi ani ca Simon Rattel urmeaza sa dirijeze si a fost un vis implinit. A fost o perfectiune tehnica, muzicala cum nu am mai auzit niciodata."

Ca recitalul sa fie posibil in Romania, organizatorii evenimentului au fost nevoiti sa negocieze timp de 18 ani, iar costurile s-au ridicat la 300.000 de euro.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO