Ce trebuie sa stii inainte sa te urci in avion in aceste zile. Ruta spre Asia a fost mutata prin sud-estul Europei

Ultima actualizare: 20-07-2014 06:59

O harta publicata de FlightRadar24 si redistribuita pe Twitter de presa internationala arata spatiul aerian al Ucrainei si al Europei la cateva ore dupa prabusirea avionului Malaysia Airlines.

Harta arata cum numeroase curse aeriene si-au schimbat traseul de zbor pentru a evita spatiul Ucrainei. 

Cele mai mari companii din Europa au anuntat deja ca vor evita spatiul aerian al Ucrainei dupa accidentul in care un avion Malaysia Airlines s-a prabusit cu 295 de persoane la bord. Noua ruta spre Asia trece acum pe deasupra Romaniei.

Lufthansa, Turkish Airlines si Air France au fost primele companii care au anuntat ca isi vor schimba rutele astfel incat avioanele lor sa nu mai treaca pe deasupra Ucrainei. Anuntul a venit la scurt timp dupa ce avionul Malaysia Airlines ce plecase din Amsterdam cu destinatia Kuala Lumpur s-a prabusit in apropiere de Donetk.

Zborurile spre Turcia, dar si spre destinatii mai indepartate din Asia au fost deviate si trec acum prin Romania, Bulgaria sau Grecia. Imaginile oferite de FlightRadar24.com arata cea mai aglomerata noapte din istoria Romaniei.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 295 de persoane s-a prabusit joi in regiunea ucraineana Donetk. Cursa MH17 a disparut de pe radare in estul Ucrainei si s-a prabusit in apropierea orasului Sahtarsk, in regiunea separatista Donetk.

ROMATSA, dupa prabusirea avionului malaysian: Suntem pregatiti pentru o crestere a traficului aerian

ROMATSA informeaza ca este pregatita sa faca fata eventualei cresteri a traficului aerian, dupa accidentul aviatic din Ucraina, si ca asigura deja o crestere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutarii zborurilor in contextul conflictului din tara vecina.

"ROMATSA este pregatita sa faca fata eventualei cresteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina. Regia a luat deja masurile necesare pentru a asigura, in siguranta, serviciile de navigatie aeriana pentru aeronavele care survoleaza spatiul aerian al Romaniei. In cazul in care vor exista solicitari din partea EUROCONTROL, regia este pregatita sa asigure mai multe sectoare de dirijare simultan", se arata intr-un comunicat remis Mediafax, joi seara, de Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

Totodata, ROMATSA precizeaza ca asigura "deja o crestere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutarii zborurilor, in urma conflictului din Ucraina".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO