Ce s-a întâmplat cu câinii Cristinei Țopescu. Bonnie și Sissi au nevoie de ajutor

Ultima actualizare: 21-02-2020 09:26

Doi dintre cei cinci câini găsiți în viață în casa regretatei Cristina Țopescu au ajuns la Sibiu, unde urmează un program de reabilitare.

Este vorba de fapt despre două cățeluşe, puternic afectate de moartea stăpânei, dar care dau primele semne de însănătoșire.

Au devenit mult mai sociabile, s-au împrietenit și cu alți câini, și le place să iasă la plimbare în lesă.

Au nevoie de terapie alte câteva luni bune și, cel mai important, de cineva cu inimă, care să le ofere un cămin.

Deborah Faoro, specialistă în comportament canin: "Bonnie, Sissi, hai! Bravo! Haida! Bravo! Hai Bonnie!"

Căţeluşele Bonnie şi Sissi au ajuns la Sibiu în urmă cu doar câteva zile, şi au început şedinţele de terapie cu o dresoare de origine italiană.

Iniţial speriate, cele două căţeluşe de aproximativ 8 ani, sunt acum mult mai sociabile. Au avut parte de lungi plimbări prin parcuri şi împrejurimile oraşului, dar şi de prietenia altor căţei.

Specialistă în comportament canin din Sibiu a fost impresionată de povestea patrupedelor, şi a hotărât să le ajute.

Deborah Faoro, specialistă în comportament canin: „Ajut câini şi oameni să se inteleagă între ei şi să treacă peste traume. De asta mă ocup. Despre Sisi şi Bonnie, le-am preluat pentru că Cristina a fost un om care a iubit animalele, am urmărit-o de mult timp."

Bonnie şi Sissie vor mai sta încă 10 zile la Sibiu, dar recuperarea lor completă este de lungă durată. Cele două patrupede îşi caută un stăpân care să le iubească şi să le ajute să-şi revină complet, cu ajutorul unui specialist sau dresor canin.

Deborah Faoro, specialistă în comportament canin: „Cel mai bine e să ajungă la oameni diferiţi, la familii diferite, sunt două firi diferite, unde Bonnie are nevoie de multă răbdare şi un om care o înţelege, să o ia cu inceptul cu răbdare şi blândeţe. Sissi e un câine foarte energic, are nevoie de multe plimbări, de joacă, de alergare, de un om care îi dă un pic de lucr fizic şi psihic. Un om mai activ."

Cine vrea să adopte oricare dintre cele două căţeluşe, poate să acceseze pagina de facebook Faoro Sport Dogs, şi să intre în legătură cu dresoarea celor două animale. Dacă în aceste 10 zile de recuperare de la Sibiu, Bonnie şi Sissi nu îşi vor găsi stăpân, se vor întoarce la Bucureşti.

Deborah Faoro: „E vremea ca şi comunitatea să se ridice şi să vină doi oameni şi să-şi asume şi ei un gest de genul ăsta."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO