Ce dezinfectant a fost folosit în școala din Dăbuleni: „A crezut că e o farsă a copiilor”

19-02-2020 17:16


Apar primele rezultate ale anchetelor declanșate în școala din Dăbuleni, județul Dolj, unde mai mulți copii s-au simțit rău la ore și au ajuns la spital.

Autoritățile sanitare au făcut miercuri publice rezultatele anchetei, în cazul școlii din Dăbuleni, unde nouă copii au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău la cursuri.

Aveau iritații ale căilor respiratorii și senzații de greață.

Inspectorii au descoperit că sala de clasă fusese dezinfectată cu o substanță care este destinată aparaturii medicale și suprafețelor din spitale.

Popescu Ștefan, purtător de cuvânt DSP Dolj: „Colegii mei de la inspecția sanitară au descoperit o serie de neconformități în primul rând biocidul folosit este un biocid avizat de agenția națională pentru biocide dar pe eticheta este indicat numai pentru unitățile ,pentru dezinfecția suprafețelor și aparatelor medicale din unitățile sanitare.”

Firma respectivă a fost amendată cu zece mii de lei. Lucrătorii nu au precizat în documente nici concentrația folosită și nici în ce mod a fost aplicată în școală.

În paralel însă, este în curs și o anchetă a Inspectoratului Școlar.

Alexandru Gadâr, inspector general adjunct ISJ Dolj: „Decizia de a face această dezinfecție în mijlocul săptămânii a fost unilateral luată de doamna director. A considerat că totul este o farsă a copiilor, o joacă un teatru, nu s-a implicat în soluționarea acestei probleme și în găsirea sau în sprijinul moral al copiilor în momentul când aceștia erau internați.”

În aceeași zi, la o altă școală din județ, 16 copii acuzau simptome asemănătoare. Inspectorii sanitari spun, însă, că acolo s-a folosit un detergent obișnuit, care se găsește în comerț și care teoretic nu ar provoca niciun fel de probleme.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO