Ce au ascuns în mașină doi români „obraznici” care mergeau în UK. Au fost condamnați la 20 de luni de închisoare

Ultima actualizare: 27-06-2020 12:20
Migranti
Daily Mail

Un român care a încercat să introducă ilegal o femeie din Albania și pe fiul ei în Marea Britanie, a fost condamnat la 20 de luni de închisoare, relatează Daily Mail.

George L. și partenera sa Victoria-Elena T. au acuns-o pe femeie sub o pătură, în portbagajul autoturismului, în timp ce pe băiat l-au înghesuit sub bancheta din spate.

În tot acest timp, pe bancheta din spate se afla fiica de numai un an a cuplului de români, prinsă într-un scaun de copii.

Șoferul s-a îndreptat apoi încrezător spre Eurotunel, ca să anjungă în Marea Britanie. Însă odată ajunși la vamă, polițiștii de frontieră din partea franceză i-au observat imediat pe călătorii clandestini, care aveau și 1.000 de lire în buzunare.

Cei doi albanezi au fost predați autorităților franceze, în timp ce românii au fost preluați de polițiștii britanici și arestați pentru trafic de migranți,

Chris Philip, ministrul pentru respectarea imigrației și instanțele judecătorești: „Aceasta a fost o încercare obraznică și nesofisticată de a eluda legile imigrației din Marea Britanie."

Pe parcursul anchetei, bărbatul de 36 de ani și femeia de 33 de ani au refuzat să coopereze cu autoritățile și să răspundă la întrebările anchetatorilor.

Când au ajuns în fața unui judecător, aceștia și-au recunoscut faptele. Astfel, bărbatul a fost condamnat la 20 de luni de închisoare cu executare, în timp ce partenera sa a primit o pedeapsă tot de 20 de luni, dar cu suspendare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO