Ce amendă riscă românul care a făcut anunțul fals privind camionul frigorific cu cadavre

Ultima actualizare: 05-11-2019 09:41

Un apel la 112, care anunța că opt cadavre ar fi într-un camion frigorific, la intrare pe autostradă, a pus pe jar autoritățile din Timiș.

Mai multe echipaje de intervenție au fost trimise în zonă, dar, în scurt timp, anchetatorii au ajuns la concluzia că totul a fost o alarmă falsă.

Așa că au pornit pe urmele individului care a sunat la numărul de urgență. Însă deocamdată nu l-au găsit.

"Continuă căutările pentru identificarea autorului apelului la numărul 112. Până în acest moment, nu a fost identificat", a declarat marţi dimineață, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Alexandra Petrovici.

El riscă o amendă de până la 5.000 de lei.

Autorităţile din Timiş au fost alertate puţin după lăsarea întunericului.

Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Timiş: "O persoană necunoscută a sesizat prin serviciul de urgenţă 112 ca pe autostrada Timisoara-Arad s-ar afla în autotren mai multe persoane decedate într-o cabină frigorifică."

În scurt timp mai multe echipaje au fost trimise în zonă.

Florin Gabriel Crișan, medic SAJ Timiş: "Spre locul solicitării ne-am îndreptat 3 ambulanţe, o ambulanţă tip smurd c1, o ambulanţă prim ajutor şi o ambulanţă c2. Au mai fost două maşini de descarcerare plus maşini de poliţie care au căutat victimele."

În cele din urmă, poliţiştii au ajuns la concluzia că au de-a face cu o alarmă falsă. Însă intervenţia nu s-a oprit aici.

Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Timiş: "Din primele cercetări, apelul nu se confirmă urmând să se ia măsurile legale ce se impun."

Oamenii legii au pornit în căutarea persoanei care a sunat la 112 şi a pus pe drumuri forțe impresionante.

Semnalul de pe care a fost făcut apelul a fost localizat în localitatea Pişchia. Poliţiştii au periat întreaga zonă.

Individul risca o amendă de până la 5.000 de lei. După numeroase cazuri de alarme false la 112, la sfârşitul lunii august a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede creşterea amenzilor care erau de cel mult 1.000 de lei în astfel de cazuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO