Ce a declarat falsul preot "Veniamin de la Muntele Athos". Victima: "Nu ne-am fi dus la politie daca nu ne-ar fi furat"

Ultima actualizare: 27-03-2017 07:18

Un fals preot, care pretindea ca este calugarul Veniamin, cu functie de conducere la muntele Athos, a fost prins de Politie.

Era cautat pentru ca a inselat zeci de oameni, carora le facea slujbe pentru orice problema sufleteasca ori trupeasca. Barbatul a ajuns in arest iar anchetatorii au descoperit ca este un escroc, fara nicio legatura cu Biserica.

Valentin Moscalu este un infractor cu multe condamnari la activ, care se prezenta ca fiind Arhimandritul Veniamin de la muntele Athos. Numele de scena si l-ar fi descoperit in inchisoare de unde a iesit acum 6 ani si, a marturisit chiar el, tot de atunci s-a apucat sa faca slujbe pe bani, doritorilor.

Preferate erau femeile, mai ales cele care sperau ca o rugaciune spusa de o fata bisericeasca, la ele in casa, le va rezolva problemele. Falsul Arhimandrit ar fi facut slujbe pentru insanatosire, imbogatire si de fertilitate, iar una costa intre 50 si 250 de lei.

Victima: "El facea slujbe pentru orice problema. la noi in casa a venit sa ne miluiasca casa. Noi nici nu ne-am fi dus la politie daca nu ne-ar fi furat din casa."

Asa au intrat pe fir politistii care l-au identificat si retinut. Au descoperit ca este un infractor cu o lista lunga de furturi si inselaciuni iar in casa i-au gasit trei icoane.

Doua dintre ele, obiecte de patrimoniu, figureaza ca au fost furate acum trei ani de la Manastirea Inaltarea Domnului, de la cota 1000 din Sinaia, un loc izolat, aflat in mijlocul padurii.

Patriarhia a reactionat si spune ca astfel de preoti nu au cum sa faca slujbe pe strada sau in casele oamenilor, iar enoriasii pot verifica daca preotul e real sunand la Biserica de care acesta spune ca aparinte.

Vasile Banescu, BOR: " Donatiile care se fac catre Manastiri sau Biserici nu se fac pe strada. Functia de Arhimandrit e una de conducere intr-o Manastire, e limpede ca folosea aceste cuvinte pentru a-i induce in eroare pe oamenii"

Valentin Moscalul zis Veniamin si-a recunoscut faptele insa a sustinut ca facea slujbele din pasiune si nu pentru bani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO