Tablourile furate din Verona. Judecatorii trebuie sa decida soarta fiului arestat in locul tatalui in urma unei confuzii

17-05-2016 13:03

Un cetatean moldovean, suspectat ca a furat anul trecut dintr-un muzeu din Verona, impreuna cu alti infractori 17 tabouri, inclusiv de Picasso si Tintoretto, el va afla marti daca va fi lasat in libertate.

Carabinierii care s-au ocupat de acest dosar in Italia au trimis un mandat de extradare cu numele Anatolie Burlac-tatal, dar politistii romani l-au retinut pe fiul acestuia, un tanar de 29 de ani care poarta acelasi nume.

Judecatorii tribunalului Iasi trebuie sa decida marti dupa-amiaza care e soarta fiului. In tot acest timp, tatal nu a fost prins. Dar panzele in valoare de 17 milioane de euro au fost descoperite saptamana trecuta in Ucraina, pe o insulita de pe Nistru.

Jaful a fost catalogat drept cel mai grav furt de opere de arta din istoria Italiei. Pana acum, au fost arestati 10 suspecti din Republica Moldova si doi din Italia. Iar tablourile vor fi returnate muzeului.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO