Cazul controversatului tablou de Picasso. Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem
Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire și favorizarea făptuitorului, în cazul controversatului tablou al lui Pablo Picasso.
Patru români au dispărut în 2012 cu pânze semnate de Matisse, Gauguin, Monet sau Picasso. Culmea este că niciuna nu era protejată cu un sistem de alarmare.
Condamnaţi în 2014 la închisoare între 2 şi 6 ani, dar şi la plata a 18 milioane de euro despăgubiri, cei patru hoţi ar fi declarat că au adus picturile în România şi după o tentativă eşuată de a le vinde le-ar fi ars.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Timp de două zile, presa internațională a relatat pe larg despre găsirea într-o localitate din judeţul Tulcea a lucrării „Tête d'Arlequin", de Pablo Picasso. Tabloul a fost furat în octombrie 2012, dintr-un muzeu olandez. Cea care a găsit pictura, scriitoarea Mira Feticu primise la un pont anonim care a ajutat-o să o descopere.
Chiar dacă este vorba, se pare, de o mare farsă, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, nu pot să claseze cazul. Ei sunt obligaţi să trimită pictura la un expert care să ateste că e doar un fals.
Apoi procurorii vor stabili dacă îi trag la răspundere pe cei care au plănuit farsa pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!