Răsturnare de situaţie în cazul tabloului de Picasso găsit în Tulcea. Ce s-ar fi întâmplat de fapt
Răsturnare de situație în cazul presupusului tablou semnat de Picasso, găsit într-o pădure din judeţul Tulcea.
După ce iniţial a crezut că este una dintre lucrările furate acum cinci ani de la un muzeu din Rotterdam, scriitoarea olandeză de origine română care a făcut descoperirea a declarat aseară că a fost victima unei farse.
Între timp, pânza a fost predată autorităţilor de la noi, care au anunțat că va ajunge astăzi la Muzeul Naţional de Artă pentru expertiză.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mira Feticu, scriitoarea olandeză de origine română, a predat lucrarea autorităţilor. Şi a povestit că a primit un e-mail anonim în care avea toate indicaţiile necesare pentru a găsi tabloul, descoperit în satul Greci din judeţul Tulcea, în pădure, lângă un copac.
Părea că ar fi vorba despre "Cap de Arlechin", o operă semnată de Pablo Picasso, estimată la opt sute de mii de euro, tabloul fiind unul dintre cele şapte furate în 2013 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam de o grupare de români.
Duminică seară însă, Mira Feticu a declarat pentru postul naţional de televiziune din Olanda că a fost victima unei farse în scop publicitar. Autorii ar fi doi regizori belgieni care pregătesc un documentar dedicat cunoscutului falsificator olandez Geert Jan Jansen, care a inundat Europa cu falsuri până când a fost prins, în 1994. Mira Feticu a fost anunţată de acest lucru tot printr-un email, de data aceasta semnat de cei doi regizori.
Răsturnarea de situaţie vine după ce descoperirea făcută de scriitoare a ajuns în toată presa străină şi a dus la mobilizarea autorităţilor române.
În jurul celor şapte lucrări dispărute, în valoare de aproape 20 de milioade de euro, s-au creionat de-a lungul timpului tot felul de scenarii. Mama unuia dintre hoţi a declarat că a ars în soba tablourile. Iar specialiştii romani chiar susţineau la acea vreme că au găsit dovezi care să-i ateste spusele. Avocaţii indivizilor au respins însă vehement această variantă, mai ales ca acuzaţii voiau să negocieze cu autorităţile în schimbul informaţiilor.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: romani, hoți, Olanda, Picasso, gigi becali, tablouri, furate, Monet, jaful secolului, carcaliu,
Dată publicare:
19-11-2018 07:13