Casa unei familii din Dâmbovița a fost distrusă de flăcări în doar 10 minute

Ultima actualizare: 01-09-2020 09:45

O familie din judeţul Dâmboviţa a rămas fără acoperiş deasupra capului, după ce casa în care locuia a fost distrusă de flăcări.

Proprietarii, cei doi soţi şi cei trei copii ai lor, s-au salvat la timp din calea vâlvătăilor, însă în urmă a rămas prăpăd, le-a ars toată mobila şi aparatura. În plus, în incendiu au murit arse de vii mai multe animale ce se aflau într-o anexă .

În locuinţă se aflau cei cinci membrii ai familiei. La un moment dat, au sesizat un fum gros care le-a invadat casa şi au ieşit panicaţi afară. În scurt timp, acoperişul a fost cuprins în totalitate de flăcări.

„A luat foc casa asta, nu ştiu de la ce, dintr-o dată. E sora mea şi cumnatul. Am sunat la 112, i-a ars porcii, sunt morţi" spune fratele proprietarului.

Rudele şi vecinii povestesc că au sărit imediat cu găleţile cu apă. Au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la o altă locuinţă aflată la numai câţiva metri de casa care a ars.

„Cu găleata, cu furtuni, ce am putut, toţi. Dacă nu era noi, lua tot foc. Ardea rău, flacăra foarte mare. Oamenii săracii, ce au muncit o viaţă s-a dus în 10 minute" spune un vecin.

Reporter: Aţi văzut flăcări mari?

Fiul proprietarului: „Da, foarte mari. Era toată lumea acasă. S-au speriat. Au sărit şi vecinii, că altfel lua şi aia mare".

Liderul romilor din Ludești: „A fost un incendiu foarte puternic. Neglijența... pericolul era să se întindă şi la casa cealaltă, focul mare…"

Proprietara a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale.

În cele din urmă, militarii au reuşit să lichideze incendiul. Acum a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauza care a dus la producerea incendiului. Cel mai probabil, spun anchetatorii din primele cercetări, ar fi vorba despre un scurt circuit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO