Care sunt fructele și legumele cu cele mai multe pesticide. Românii le consumă zilnic

×
Codul embed a fost copiat

O persoană care consumă fructe şi legume ingerează cel puţin 10 pesticide. Este semnalul de alarmă pe care îl trag în această perioadă reprezentanţii autorităţii sanitar-veterinare.

Asta mai ales că majoritatea fructelor şi legumelor provin din export şi sunt cultivate în extrasezon.

Este foarte important în această perioadă să fim atenţi la ceea ce consumăm. Potrivit datelor ANSVSA, cartoful este leguma cea mai plină de chimicale, iar mărul, cel mai nociv fruct. Asta pentru că, din testele efectuate, cel puţin un tip de pesticide a fost găsit în 98% din mostre.

Printre alimentele nesigure mai sunt nectarinele, piersicile, strugurii, roşiile şi castraveţii. La celălalt pol, legumele şi fructele care conţin cele mai puţine pesticide sunt: avocado, porumb, ananas, varză, ceapă, sparangel sau vinete.

Ca să vă faceţi o idee, vă dăm un exemplu: strugurii, roşiile şi lămâile conţin între două şi şapte pesticide, potrivit ANSVSA.

Citește și
mancare
Ce mănâncă, de fapt, românii. Statisticile oficiale sunt șocante
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Aşadar, specialiştii recomandă ca înainte de consum să le spălaţi bine cu apă călduţă, iar unde este cazul să îndepărtaţi coajă. Este recomandat chiar să evitaţi consumul celor cultivate în extrasezon, pentru că atunci se folosec cele mai multe substanţe chimice.

Cel mai des fructele şi legumele conţin imazalil, un pesticid periculos pentru sănătate. este o substanţă autorizată în 24 de ţări, iar limita admisă este de 5 miligrame pe kilogram la citrice.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Legumele urâte, repuse pe rafturi în Danemarca. 370 de tone de legume, salvate în decurs de doi ani
Legumele urâte, repuse pe rafturi în Danemarca. 370 de tone de legume, salvate în decurs de doi ani

Marile lanţuri de magazine alimentare aruncă, în fiecare zi, tone de legume care nu au un aspect perfect.

Ce mănâncă, de fapt, românii. Statisticile oficiale sunt șocante
Ce mănâncă, de fapt, românii. Statisticile oficiale sunt șocante

Deși părea imposibil, iată că începem să fim mai atenți la ce mâncăm.

Motivele pentru care sucurile de fructe și legume sunt dăunătoare pentru organism
Motivele pentru care sucurile de fructe și legume sunt dăunătoare pentru organism

După asaltul de Crăciun, urmează bătălia decisivă de Revelion! Culinar vorbind...Atenție mare la replierea de a doua zi. Oricât de tentante par, evitați sucurile de fructe.

Legumele românești s-au ieftinit în prag de Crăciun, datorită temperaturilor mari
Legumele românești s-au ieftinit în prag de Crăciun, datorită temperaturilor mari

Pe masa de Crăciun, pe lângă preparate din porc, am putea pune și legume românești, mai ieftine decât în alți ani.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.