Captura uriasa la granita dintre Romania si Moldova. "Erau peste 800.000"

18-09-2014 14:31

captura tigari Republica Moldova

Politistii de frontiera din Republica Moldova au facut cea mai mare captura de tigari din acest an, care atesta dimensiunile impresionante ale contrabandei intre cele doua tari.

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei de Frontiera din tara vecina, cele 840 de mii de tigari au fost asunse in zeci de saci lasati pe malul raului Prut. Marfa de contrabandă a fost depistată în apropierea frontierei de stat dintre Romania si Moldova, la 50 m de râul Prut, in zona localităților Cahul-Slobozia Oancea.

Oamenii legii ar fi avut un „pont” despre acest transport ilegal iar la fața locului au găsit zeci de saci în care erau împachetate cele peste 42 de mii de pachete de țigări, dar și o barcă de cauciuc cu ajutorul căreia urmau să fie transportate țigările peste Prut.

Citeste si: O tigara din 5 fumate este traficata. Culisele contrabandei cu tigari, la "Romania, te iubesc!"

Valoarea capturii a fost estimata de politistii de frontiera la peste 400 de mii de lei moldovenesti, adica aproape 100.000 de lei romanesti.

Acum politistii de frontiera urmeaza sa identifice persoanele implicate. Daca vor fi gasite vinovate, acestea risca de la 3 ani 10 ani de inchisoare pentru contrabanda „in proportii deosebit de mari”.

Sursa: Pro TV Chisinau


VIDEO PROTVPLUS.RO