Canotcă tradițională construită de copii, lansată în apele Deltei Dunării
21 de copii din inima Deltei Dunării au lansat la apă o barcă pe care au construit-o cu mâinile lor.
Este o canotcă tradițională, simbol nemuritor al Deltei și al sportului, promovat de-a lungul vieții de regretatul campion Ivan Patzaichin.
Elevii au învățat meșteșugul construirii acestor bărci, dar au luat și lecții despre importanța apelor pentru comunitatea lor.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Timp de trei săptămâni, elevii de gimnaziu din satul Mila 23 au lucrat la canotcă, sub îndrumarea unui marangoz, așa cum se numesc dulgherii care știu să facă bărci. Au muncit inclusiv în vacanță și, sâmbătă, au reușit să-i facă botezul în apele Dunării.
Micii dulgheri s-au semnat cu mândrie pe barcă
Viorel Gheorghe, marangoz: „Dăm de noțiunea asta de învățare cu sens. Adică de ce învățăm. De ce, la școală, facem geometrie, facem matematică? Nu pentru note, ci pentru că, la un moment dat, o să avem nevoie de niște noțiuni. În ce? Uite, într-o treabă, o lucrare pe care ai au făcut-o de la zero, au construit o bărcuță".
Canotca a fost testată de guvernatorul Deltei Dunării.
Gabriel Marinov, guvernatorul Deltei Dunării: „Ne deplasăm cu o ambarcațiune făcută de copii care nu depășesc ca vârstă 14 ani. Dacă aceștia își vor păstra dragostea față de construcția ambarcațiunilor din lemn, înseamnă că am reușit să salvăm una dintre cele mai importante tradiții ale locului".
Teodor Frolu, Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23": „Canotca satului Mila 23, care se alătură celorlalte trei, din Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe".
Copiii care au realizat barca devin membri în Clubul Călăuzele Apelor, dedicat celor care, de-a lungul timpului, au participat la constrirea unei canotci la ei în localitate.