Canicula in sud-estul tarii si ploi torentiale cu grindina in nord si centru. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 08-09-2015 06:53

Ziua de sambata ne aduce vreme exagerat de calda in jumatatea sud-estica a tarii. Avem un cod portocaliu de canicula pentru judetele Teleorman, Giurgiu si Calarasi. Aici se vor atinge in jur de 38 de grade si stresul termic va fi accentuat.

Celelalte judete din sud si sud-est se afla sub cod galben, care
anunta maxime de 35 - 37 de grade Celsius.

In vestul, nordul, in centrul tarii, la deal si la munte instabilitatea se accentueaza treptat. Meteorologii au emis o informare de vreme rea pentru aceste zone, valabila sambata si duminica. Aceasta anunta ploi torentiale, fulgere, grindina si vijelii.

In Oltenia, Muntenia, in vestul Dobrogei si in sudul Moldovei canicula se instaleaza la amiaza si disconfortul termic va fi accentuat. In celelalte regiuni vom avea un regim termic normal, insa instabilitatea va cuprinde zone vaste.

Vor fi averse, insotite de fulgere si chiar vijelii. E posibil sa cada grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 L/mp, dar izolat se pot acumula peste 40 L/mp. Astfel de fenomene pot sa apara seara si noaptea si in sudul tarii.

Maximele termice se vor situa intre 22, 23 de grade in Crisana si Maramures si 37, 38 de grade in Muntenia si izolat in Oltenia.

Duminica va ploua in nord, in centru si la munte, iar pe inserat in est si in sud-est. Canicula va mai fi cu totul izolat in sud-est, in rest se raceste.

Luni si marti va ploua pe arii mici si va fi racoare in interiorul arcului carpatic, iar in ultima zi a intervalului vom avea intre 17 si 27 de grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO