Cazul cadavrului gasit intr-o valiza din portbagaj. Ce arata rezultatele autopsiei si care este principala ipoteza a politiei

×
Codul embed a fost copiat

Politistii criminalisti si procurorii din doua judete ale Romaniei sunt in fierbere de miercuri seara, cand a fost descoperit cadavrul unui barbat in portbagajul unei masini parcate in fata unei sectii de politie din Capitala.

Victima este Haj Saleh Moustaffa, un om de afaceri sirian, partener al unuia dintre cele mai mari lanturi hoteliere din Romania. Familia l-a dat disparut inca din decembrie. Desi putred de bogat, Moustaffa imprumuta bani si incerca sa acopere datoriile facute la cazinouri, spun prietenii, in timp ce autoritatile il cauta pe criminal.

Soseaua Pantelimon s-a umplut de lume intr-o clipa. Costumati ca in "Dosarele X", politistii de la omoruri au cercetat milimetru cu milimetru o masina aparent banala. Doar aparent, pentru ca automobilul cu numere de Constanta ascunde un secret sinistru. In portbagaj, se afla un geamantan de mari dimensiuni, iar inauntru este trupul sirianului Haj Saleh Moustaffa.

Cu cateva zile in urma, cei care asfalteaza strada au adus un utilaj si au mutat putin Opelul cu numere de Constanta. Lucrau si masina ii incomoda. Frigul puternic i-a facut pe muncitori sa nu simta mirosul. Pana miercuri seara, cand cei care pun borduri si asfalt muta masina din nou. De data aceasta cu bratele. Mirosul trupului acuns este atat de puternic, incat oamenii suna imediat la 112.

Martor: "Am vazut-o de doua luni, in locul asta, aici unde e si au mutat-o oamenii care au betonat, de la primarie, au mutat-o acolo, au simtit ca miroase ciudat."

Citește și
Omorat
Paznicul unui parc auto din Caracal, omorat in bataie de hoti. Fratele sau i-a ascultat ultimele cuvinte
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Martora: "Absolut nici un miros. Nu mi s-a parut nimic suspect. Si masina au parcat-o aici de saptamani si de atunci asa a ramas. Mai mult de o luna, cam o luna, cred. Treceam in fiecare seara pe langa ea, deci nu, sunt socata."

Amanuntele au aparut, incet, incet, inca de joi dimineata. Masina apartine grupului hotelier Perla Majestic din Judetul Constanta, controlat de omul de afaceri Mohammad Murad, care a si facut afaceri, la un moment dat cu firma sirianului Haj Saleh Moustaffa.

Murad ii daduse masina cu contract de comodat lui Moustaffa, iar in decembrie, cand familia sirianului i-a anuntat disparitia, Murad a reclamat la politie disparitia masinii.

Reporter: "Cand Mustafa a disparut, dvs ati anuntat la politie si ati declarat masina ca fiind furata?
Mohammad Murad, om de afaceri: "Nu, cea care a anuntat politia a fost nevasta dansului. Eu am fost la politie in decembrie, am stat de vorba si am incercat sa dau cat mai multe infromatii despre el, modul de gandire, prieten, ce facea. Am colaborat cu politia, am zis ca poate ajunge mult mai usor la motivul si la gasirea dansului. Nici in cap nu-mi trecea ca il gasim."
Reporter: "Masina, fiind a uneia dintre firmele dvs., ati raportat-o ca fiind furata, sau nu v-a stat gandul?"
Mohammad Murad: "Ba da, ba da, am facut plangere la politie. Nu furata, disparuta. In Bucuresti, da."

Printr-o ironie a sortii, masina a zacut, cu tot cu omul ucis inauntru, fix in fata Sectiei 9 de Politie din Pantelimon.

Mustafa este cunoscut de angajati drept unul dintre principali furnizori de bunuri pentru aceste hoteluri. Pe de alta parte, oficiali ai grupului Perla Majestic sustin ca Mustafa avea dreptul sa foloseasca masina in care a fost descoperit fiind un colaborator apropiat. Aceiasi oficiali sustin ca dupa ce familia sirianului a anuntat disparitia acestuia, in decembrie 2014, au declarat masina furata.

Desi, in mod oficial, in acte se vorbeste de moarte suspecta, absolut toate detaliile gasite la locul faptei spun un singur lucru: ca a avut loc un asasinat. Iar victima, care purta costum, a fost asezata in geanta la scurt timp dupa ce a fost ucisa. Trupul nu i-a fost transat, ci asezat in asa fel incat sa incapa in geanta, au stabilit legistii, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Comisar Radu Garvis, seful Serviciului Omoruri, Politia Capitalei: "Principala versiune de ancheta in acest dosar este un omor. Masina era folosita de o persoana care a fost declarata cu ceva timp in urma, disparuta."

Politistii au ridicat si ultima piesa a puzzle-ului macabru, masina in care a fost gasit geamantanul. Aceasta va fi expertizata, iar politistii vor afla noi amanunte, noi detalii.

Familia l-a dat disparut pe Haj Saleh Moustaffa, dar in mod ciudat, a cerut Politiei Romane sa nu ii publice fotografia si datele pe site-ul IGPR, la rubrica de profil. Acum, rudele vor fi nevoite sa ajunga la Institutul National de Medicina Legala si sa recunoasca macar hainele sau incaltarile si bijuteriile pe care le purta Moustaffa in momentul in care a fost ucis.

Legistii spun ca trupul este atat de degradat, incat numai testele ADN vor putea sa-i certifice 100 % identitatea. Iar anchetatorii se plang ca absenta legilor care reglementeaza comunicatiile electronice, denumite Big Brother, le ingreuneaza enorm aceasta investigatie.

Primele rezultate ale autopsiei sirianului au fost facute publice. Legistii au constatat ca pe trupul barbatului nu exista leziuni traumatice care sa arate ca ar fi fost asasinat cu o arma alba sau cu arma de foc. Urmeaza teste toxicologice, iar rezultatele vor fi gata in trei saptamani. Pentru ca trupul este atat de degradat, este nevoie si de o analiza ADN.

Legistii au mai concluzionat ca, dupa ce a fost asasinat, a fost pus imediat in acel geamantan si bagat in portbagaj. In momentul in care trec 6-7 ore, corpul intra in rigor mortis, o rigiditate care nu permite o astfel de manevrare a trupului.

Cunoscutii tind sa creada ca la mijloc este o datorie neplatita. Sirianul avea o avere destul de importanta, insa barbatul ar fi avut patima jocurilor de noroc si ar fi ramas fara bani, motiv pentru care s-ar fi putut imprumuta la cineva.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cine a fost Haj Saleh Moustafa, barbatul gasit mort intr-o valiza. Reactia comunitatii siriene:
Cine a fost Haj Saleh Moustafa, barbatul gasit mort intr-o valiza. Reactia comunitatii siriene: "E o crima, un stil mafiot"

Cine este Haj Saleh Moustafa si pe cine ar fi putut deranja atat de tare incat sa-i ia viata si sa ii arunce trupul intr-o masina parasita pe unul din marile bulevarde bucurestene?

Paznicul unui parc auto din Caracal, omorat in bataie de hoti. Fratele sau i-a ascultat ultimele cuvinte
Paznicul unui parc auto din Caracal, omorat in bataie de hoti. Fratele sau i-a ascultat ultimele cuvinte

O noua crima zguduie judetul Olt la doua zile dupa ce un barbat din Slatina a ucis-o pe sotia fostului sau patron. Acum, paznicul unui parc auto din Caracal a fost omorat in bataie de mai multi hoti.

Barbatul din Slatina a recunoscut ca a ucis-o pe sotia patronului sau, dupa ce a fost concediat. Detaliile sunt terifiante
Barbatul din Slatina a recunoscut ca a ucis-o pe sotia patronului sau, dupa ce a fost concediat. Detaliile sunt terifiante

"Am facut cel mai bun lucru!". A marturisit cu nonsalanta Eugen Fana, barbatul din Slatina care a ucis-o pe sotia fostului sau patron pentru ca l-a concediat.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.