Cabanele în mijlocul naturii, la mare căutare în acest final de an. Ce prețuri sunt pe piață

16-10-2020 19:35


Se apropie finalul de an şi mulţi încearcă să îşi rezerve încă de pe acum o cabană în mijlocul naturii, ca să fie cât mai departe de zgomot şi de aglomeraţie. Oferta este vastă, însă preţurile nu sunt tocmai simbolice, mai ales că este cerere mare.

La peste 1.000 de m altitudine, în Ţara Moţilor, o casă aşezată în inima naturii la Horea are o vedere spectaculoasă spre Apuseni. Dormitoarele au şemineu, iar la etaj soarele răsare prin geamul imens al mansardei.

Anul acesta, mulţi caută locuri retrase pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă doar cu familia sau cu un grup restrâns de prieteni. O noapte de cazare aici costă 200 de euro pentru cel mult 7 persoane.

Septimiu Sârbu, proprietar cabană: "Ce nu mi-a plăcut mie niciodată este să ies din cameră şi să fiu înghesuit cu alţii, cred că foarte mulţi oameni caută chestia asta să fie grupul lor de prieteni împreună şi să nu fie înghesuiţi cu alţii. Îi aşteptăm cu un peisaj care îţi taie respiraţia."

O altă cabană, construită chiar anul acesta, se află în satul Geogel, tot din Alba. Aceasta îmbină autenticul zonei cu elemente moderne.

Proprietarii spun că dezinfectează spaţiul temeinic. Cei care au optat pentru perioada Crăciunului trebuie să ştie că au la dispoziţie o bucătărie utilată şi îşi pot pregăti singuri masa de sărbătoare.

Iulian Petrut, proprietar cabană: "Sunt pus în situaţia de a refuza mulţi oaspeţi, toată lumea este încântată şi nu mai vor să mai plece, există cerere foarte mare sună foarte mulţi turişti pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă, iar preţul este de 8000 de lei pentru 4 nopţi de cazare şi în preţ e inclus şi ciubărul cu apă caldă."

Şi în Satul Poarta, din Bran, sunt destule cabane care oferă confort, dar mai ales intimitate.

Cabanele par rupte din poveşti. Sunt complet utilate, astfel încât vă puteţi gospodări singuri fără probleme. Dar cu siguranţă nu veţi petrece foarte mult timp în interior, pentru că priveliştea de pe terasa este de vis.

Fiecare cabană are spaţiu pentru foc de tabără şi grătar, iar turiştii pot să bea o cană de vin fiert în timp ce stau în ciubăr.

Cornel Manjina, administrator cabane: "Oferta noastră pentru Crăciun vă fi de patru nopţi, din data de 23, până în dată de 27, preţul pentru o cabană pentru patru persoane va fi de 4 000 lei".

Administratorii speră ca în perioada sărbătorilor să nu rămână cu niciun loc liber.

VIDEO PROTVPLUS.RO