Șofer fără alcoolemie lăsat fără permis patru luni pentru consum de alcool. Filmul cazului bizar

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
sofer baut

Un bărbat din Suceava şi-a recuperat, în sfârșit, permisul de conducere, la aproape patru luni de zile de când acesta i-a fost ridicat, în baza unui dosar penal pentru consum de alcool.

Asta deşi probele biologice au indicat că bărbatul avea alcoolemie 0, relatează monitorulsv.ro.

În noaptea de 24 spre 25 iulie, în jur de ora 2.30, doi polițişti au oprit pentru control, pe un drum neclasificat, autoturismul condus de Nicolae Zamfir Barbă. Acesta suspectează că a fost urmărit de polițişti, care bănuiau că se urcă băut la volan. 

Nicolae Zamfir Barbă a refuzat să sufle în aparatul etilotest, declarând că acceptă doar să dea probe biologice de sânge, la spital. Deplasarea la spital a fost una cu scandal, bărbatul fiind încătuşat.

”Întrucât bărbatul a devenit recalcitrant, a fost încătuşat şi condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, se arăta la vremea respectivă într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Mai mult, soția bărbatului a încasat o amendă de 3.000 de lei, pentru împiedicarea poliţistului aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu privind conducerea unei persoane la spital. 

Legislaţia precizează că etilotestul este indiciu şi nu probă, iar suspectul are dreptul de a nu sufla în aparat, cu condiţia de a merge la spital, pentru probe biologice. Pe de altă parte, atunci când un şofer nu suflă în etilotest, se consideră deja că sunt indicii de consum de alcool. Polițiştii s-au bazat şi pe constatarea, e drept subiectivă, că bărbatul ar fi mirosit a alcool, fapt consemnat şi de medicul care i-a prelevat probe biologice.

De altfel, Nicolae Zamfir Barbă a recunoscut că a băut, însă cu foarte multe ore înainte de a fi oprit.

Cert este că lui Nicolae Zamfir Barbă i s-au recoltat probe biologice în acea zi, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Automat, având dosar penal, lui Nicolae Zamfir Barbă i s-a suspendat şi dreptul de a conduce, pe perioada anchetei penale.

Pentru ca ancheta să dureze cât mai puţin, bărbatul din Bosanci a achitat din propriul buzunar probele biologice de sânge, iar rezultatele de peste câteva zile au indicat că nu era băut, ambele probe indicând alcoolemie 0.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO