Brașoveanul care și-a ucis familia a mai avut o tentativă de suicid în 2012. Dezvăluirile avocatului său

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
florin buliga
Pro TV

Magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov au decis miercuri arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a lui Mircea Florin Buliga, bărbatul care şi-a omorât soţia şi cei doi copii.

''A fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, inclusiv 26 aprilie 2018. Nu a făcut nici un fel de declaraţii în instanţă, dar a solicitat şi el să fie arestat'', a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, judecătoarea Izabela Ilie.

Avocatul său spune că în 2012 a mai avut o tentativă de suicid şi susţine că nu mai avea comunicare cu soţia sa din punct de vedere spiritual.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, miercuri după-amiază, bărbatul care şi-a ucis familia este prezentat magistraţilor Tribunalului Braşov. Instanţa va analiza propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile, el fiind cercetat pentru omor calificat. Indiferent care va fi decizia instanţa, acesta va putea fi atacată la Curtea de Apel Braşov.

Avocatul acestuia, Daniel Diaconu, a declarat pentru Digi24 că bărbatul regretă fapta, dar cu toate acestea este convins că familia lui va avea o viaţă mai bună de acum încolo. “Regretă doar în măsura în care a comis-o, dar spune că e sigur că familia lui are o viaţă mai bună, aceea pe care a ales-o el”, a spus avocatul, citat de news.ro.

El a mai afirmat că bărbatul a mai avut o tentativă de suicid, în urmă cu şase ani, şi că în ultima perioadă vorbea despre cât este de grea viaţa şi că şi-ar dori altă viaţă pentru copiii săi.

”Este un om care vorbeşte mult despre Crist, despre Anticrist, despre faptul că cei din jurul lui aduceau aminte şi discutau mult cu el despre posibile legături de sinucidere şi de cât de grea este viaţa pe acest Pământ şi că copiii lui ar dori să aibă o altă viaţă şi, într-un final, el zice că le-a ales o viaţă mai bună şi că acum sunt îngeri”, a afirmat avocatul.

Bărbatul a mai spus avocatului că nu mai avea comunicare cu soţia din punct de vedere spiritual.

“Îşi acuza soţia că nu stă de vorbă cu el şi că nu este atentă la ataşamentul lui sufletesc, nu mai avea comunicare cu dânsa din punct de vedere spiritual. Şi soţia, din câte povestea inculpatul, vorbea foarte des despre Illuminati, despre masonerie, despre cine conduce lumea şi spune că i-a alimentat această disfuncţionalitate care îl afecta în ultimii ani din ce în ce mai mult”, a mai povestit avocatul.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, bărbatul în vârstă de 43 de ani a spus în cadrul anchetei că luni a mers la Mănăstirea Şinca Veche unde s-a rugat şi a participat la o prelegere ţinută de o măicuţă, care prezenta mănăstirea unor turişti.

Pe drumul spre Braşov, bărbatul spune că a avut o revelaţie şi a conştientizat păcate comise de el, motiv pentru care ar fi vrut să-şi ia viaţa. Cu ajutorul unui cuţit pe care îl avea asupra sa, el susţine că a încercat să se înjunghie în inimă, dar anchetatorii spun că rana produsă a fost una superficială.

Bărbatul a ajuns acasă, iar prima persoană pe care a omorât-o a fost soţia sa, fapta având loc luni, în jurul orei 23.00. Femeia adormise pe o masă de masaj, iar bărbatul a înjunghiat-o cu un cuţit în inimă. La jumătate de oră după comiterea faptei, acasă a venit fata lui, în vârstă de 18 ani. El a stat de vorbă cu ea, fără a-i spune însă ce făcuse, iar la un moment dat fata a mers în camera ei şi s-a culcat. Apoi, bărbatul a mers şi a înjunghiat-o în inimă cu acelaşi cuţit cu care el ar fi încercat să se sinucidă. Ultima victimă a fost băiatul său, de 13 ani, bărbatul a mers în camera acestuia şi l-a înjunghiat în inimă.

El a povestit anchetatorilor că prin aceste fapte ar fi făcut un bine membrilor familiei sale, considerând că lumea este nedreaptă, iar soţia şi copiii săi se află acum într-o lume mai bună şi sunt liniştiţi.

Bărbatul a recunoscut că în trecut a avut probleme cu alcoolul şi că ocazional mai consumă cannabis. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă se afla sub influenţa unor substanţe când a comis crimele. De asemenea, el urmează să fie supus unei expertize psihiatrice în perioada următoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO