Brăila: O sală de sport, construită în 2008, a ajuns într-o stare deplorabilă, deși nu a fost folosită niciodată

Ultima actualizare: 14-01-2022 18:41

Un exemplu incredibil de bătaie de joc în cazul investițiilor cu fonduri europene vine din comuna Viziru, din județul Brăila.

O sală modernă de sport, construită în 2008, nu a fost folosită niciodată de elevii din localitate pentru că nu a fost racordată la apă și canalizare. Au folosit-o, însă, cu acordul autorităților locale, tinerii comunei, care au vandalizat-o într-un mod de neînchipuit. În acest timp, elevii fac orele de sport, vara, în aer liber, iar iarna în sălile de clasă, unde joacă șah!

În sala de sport construită cu fonduri europene nu mai este nimic la locul lui. Corpurile de iluminat au fost smulse, pereții din rigips au fost sparți iar camerele de supraveghere au fost furate.

Halul în care a ajuns să arate această sală de sport, care are o valoare de inventar de un milion de lei, nu mai ține de nepăsare. Vorbim despre rea vionță, pentru că, practic, aici niciun perete nu a mai rămas întreg.

Primărița aflată la primul mandat nu poate decât să ridice din umeri. Dar recunoaște că, de un an și jumătate, nici nu a făcut nimic pentru a fi trași la răspundere cei care au distrus sala.

Edilul dă vina pe fostul primar, care a dat cheile sălii de sport cui a vrut. Pretextul era că tinerii comunei vor să facă mișcare.

Victor Doagă, fostul primar al comunei Viziru: "Am văzut, dar ce să facem? Dacă tineretul nostru ăsta e! Au jucat fotbal, tenis de-ăsta cu picior și au dat cu picioarele. Ce să le mai zici?".

Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Viziru: "Școala aceasta, din față, nu mai funcționează de ani de zile, pentru că n-au mai fost copii. Și această sală a fost făcută, până la urmă, inutil, pentru copiii din Viziru".

Reporter: "Nu a fost branșată la utilități?".

Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Viziru: "Nu, nu este nici la ora actual".

Reporter: "De ce?".

Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Viziru: "Nu pot să spun de ce".

Steluța Neagu, directoarea Școlii Generale din Viziru:
"Orele de educație fizică nu s-au făcut niciodată în această locație. Nu se puteau face ore aici".

Reporter: "Mai există sală de sport la școală?".

Steluța Neagu, directoarea Școlii Generale din Viziru:
"Acum sală de sport nu există pentru copii. Avem jocuri de interior, cum este șahul, de exemplu".

Bătaia de joc din Viziru nu se oprește aici. Alături de sală se află o altă așa-zisă investiție a primăriei.

Această bucată de teren cu pietriș pe jos figurează în actele primăriei ca un teren de fotbal cu gazon sintetic. A costat două sute de mii de lei.

Proiectul de buget al primăriei pe 2022 a prevăzut 300 de mii de lei pentru sala de sport, astfel încât să fie racordată la apă și canalizare. Chiar dacă vor exista utilități, nimeni nu știe să spună cine va face sport acolo, pentru că elevii învață acum la o școală prea îndepărtată și nu ar avea timp să ajungă la lecție.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO