Bisericile sunt obligate sa dea bani pentru Trinitas. TAXA pe care trebuie sa o plateasca lunar pentru fiecare familie

17-03-2015 12:41


Patriarhul sfinteste studioul TRINITAS radio

Biserica Ortodoxa va taxa fiecare parohie pentru a strange fonduri pentru posturile TV si radio ale Trinitas. Informatia publicata pe un blog a fost confirmata apoi si de BOR.

O instiintare trimisa in decembrie catre toate protoieriile a fost publicata pe blogul jurnalistului Catalin Striblea. Astfel, toti preotii au fost informati ca incepand cu 1 ianuarie 2015 sunt obligati sa contribuie cu 0,07 lei/familie/luna pentru a sustine activitatea Televiziunii si Radioului Trinitas.

Biserica Ortodoxa a reactionat imediat dupa ce acest articol a devenit viral pe internet. In mesajul publicat pe Basilica.ro, BOR nu neaga taxa, ci doar explica utilitatea ei.

"TRINITAS Tv si Radio TRINITAS au aparut ca o necesitate misionara si ca o forma complementara de comunicare, pentru a transmite mesajul Bisericii in casele oamenilor.

Hotararea Sfantului Sinod din decembrie 2014 a avut ca scop intensificarea eforturilor de sustinere financiara a TRINITAS TV si Radio TRINITAS in conditiile crizei economice prelungite, data fiind importanta acestora pentru viata si activitatea Bisericii azi", se arata in comunicat.

In realitate, aceste taxe sunt platite de biserici din banii primiti de la enoriasi, chiar daca donatiile nu au fost facute in acest scop. Ramane de vazut in ce masura acestia vor fi multumiti sa stie ca banii lor nu se duc pentru ajutorarea celor mai saraci ci pentru finantarea celor doua posturi.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO