Biserica sparta la Galati, in ajunul Bobotezei. Hotii au lasat icoanele din argint si au luat doar banii de pe lumanari

Ultima actualizare: 08-01-2017 07:13

Biserica sparta de hoti, chiar in ajunul Bobotezei, in centrul orasului Galati. O femeie care se ocupa de curatenie a gasit de dimineata o fereastra deschisa si geamul unei usi interioare facut tandari.

Pe hoti nu i-au atras icoanele scumpe, care ar fi fost greu de valorificat, ci banii obtinuti din vanzarea de lumanari: cateva zeci de lei.

Hotii au intrat in noaptea de miercuri spre joi, cel mai probabil, cu gandul la donatiile facute de credinciosi la slujba de seara. S-au urcat pe un butoi pentru agheazma, asezat langa peretele bisericii, au fortat fereastra si au spart geamul usii din interior. Inauntru, insa, nu au gasit ceea ce sperau sa fure.

Din cate se pare, hotul nu a fost interesat de obiectele cu adevarat valoroase din biserica, precum icoanele din argint. In schimb, l-au tentat banii obtinuti din vanzarea de lumanari, adica aproximativ 60 de lei.

Catalin Oprea, preot paroh al bisericii Bunavestire: "Este un fapt regretabil, care s-a intamplat acum, in preajma sarbatorilor. Trebuie sa lasam organele abilitate sa isi faca datoria."

Credinciosii din parohie au fost uimiti de vestea ca biserica a fost sparta. Politistii au ridicat probe si au deschis un dosar penal pentru furt calificat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO