Barurile din Vamă, închise la 23:00. Turistă: „Nu plecăm acasă, până nu ne îmbătăm şi cădem sub masă!”

Ultima actualizare: 08-08-2020 09:30

A fost distracție cu limită de oră pe litoral, după cum prevede măsura intrată în vigoare de aproape o săptămână. Localurile au tras obloanele la 23, iar turiștii s-au văzut nevoiți să se reorienteze.

În Vama Veche, unde se petrecea până în zori, tinerii au făcut front comun, în speranța că se va ajunge la o excepție de la regula impusă de Guvern. Dar în zadar.

Așa că, înainte de miezul nopții cu un ceas, unii s-au mutat pe plajă și au ascultat muzică la boxe portabile, în timp ce alții s-au retras în camere, dezamăgiți.

Ca la Revelion - aşa au fost numărate ultimele clipe până la ora închiderii unei terase din Vama Veche.Petrecăreţii ar fi vrut însă că distracţia să țină până la răsărit şi cu greu s-au dat duşi din fața barului.

Turistă: Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne îmbătăm şi cădem sub masă!

Reporter: Cum vezi să se încheie petrecerea nici la 12 noaptea?
Turistă: Foarte nasol şi foarte naşpa! A fost bine!
Reporter: Mai mergea până la răsărit?
Turistă: Da, clar!

Un tânăr, de pildă, a venit cu gaşca tocmai din Cluj pentru a-şi sărbători ziua de naştere la malul mării. Dar planurile de acasă i-au fost date peste cap.

Riciu, sărbătorit: Îs foarte supărat că se termină la 11.
Reporter: Te gândeşti să continui mâine?
Riciu: Da! Bineînţeles, dar începem de dimineaţă!

Prietenii au avut însă soluţia salvatoare.

Prietenă: Mergem pe plajă şi ascultăm muzică în continuare.
Reporter: Aveţi boxa, aveţi tot ce vă trebuie?
Prietenă: Avem tot ce ne trebuie!

Şi nu au fost singurii care au făcut asta. Alţii, în schimb, au ales să se retragă în camere.

Reporter: Eşti trist că se închide?
Tânăr: Da... se închide!
Reporter: Ce plan ai?
Tânăr: Mă duc acasă!

Tânără: "Atmosfera din Vama nu e asta şi bănuiesc că marea majoritate care au mai venit în Vamă şi văd admosfera de aici sunt destul de trişti ca se închide la ora asta totul!"

Adminstratorii teraselor spun că scurtarea programului înseamnă pentru ei pierderi uriaşe - în condiţiile în care, în mod normal, distracţia abia începea la miezul nopţii.

Irina Lazăr, administrator beach bar: "Ne afectează, evident rău, din punct de vedere al încasărilor, din punct de vedere al distracţiei. Atât barurile, cât şi cluburile de noapte care se reprofilează acum încercând să creeze nişte petreceri de zi, să mai recuperăm un pic."

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO