Barcă plină de migranți, dintre care jumătate copii, depistată de polițiști la Porțile de Fier. Cât au plătit călăuzelor

23-02-2021 16:25


În ultimii ani, România a devenit unul dintre culoarele ilegale de trecere cel mai des folosite de migranți. Mulți riscă totul pentru a ajunge în vestul Europei.

 

În multe cazuri, însă, sfârșitul este tragic. În cel mai recent, polițiștii de frontieră au prins un grup care a traversat Dunărea, cu o barcă cu motor, de pe malul sârbesc pe cel românesc. În ambarcațiune erau și foarte mulți copii.

Aproape 20 de persoane erau în acea barcă, depistată de polițiști în zona barajului Porțile de Fier II.

Jumătate dintre ei sunt copii, cel mai mic în vârstă de doar 3 ani. Au povestit că au avut drept călăuză cetățeni sirieni, care au reușit să se întoarcă în Serbia înainte de a fi prins și ei.

Iar pentru fiecare om, călăuzele au încasat câte 1.200 de euro ca să îi aducă în România. Și nu este singurul exemplu.

La Timișoara, șoferul unui TIR bulgăresc a oprit să își cumpere o cafea, când din remorcă s-au auzit bătăi puternice. Poliția a fost chemată în zonă iar agenții au găsit șapte transfugi înăuntru.

Ceruseră azil în țara noastră, dar au fugit din centrul de unde erau cazați. Au fost trimiși înapoi, iar șoferul bulgar este anchetat.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO