Barbat cu pierderi temporare de memorie, disparut de o saptamana dupa ce a plecat din Spitalul din Ploiesti neinsotit

05-06-2015 07:21


Zilele trec ca anii pentru o familie din Sinaia. De o saptamana, oamenii nu reusesc sa-i dea de urma unui barbat de 40 de ani, care sufera de pierderi temporare de memorie.

Il stiau la spitalul din Ploiesti, unde a fost dus de ambulanta dupa ce a cazut pe strada. Dar au aflat ca a refuzat sa ramana internat. Cum nu putea fi tinut cu forta, medicii i-au dat drumul. Insa n-a ajuns acasa si nimeni nu l-a mai vazut de atunci.

Barbatul este din Sinaia. Saptamana trecuta a suferit o criza de epilepsie in timp ce mergea pe strada, a cazut si s-a lovit la cap. A fost transportat de urgenta la spitalul din oras.

Alexandru Calin, cumnatul pacientului externat: "L-a luat de acolo si l-a trimis la neurochirurgie la Ploiesti."

Dupa ce a primit ingrijiri medicale, pacientul a cerut sa plece din spital, pe propria raspundere.

Alexandru Baloi, manager Spitalul de Urgenta Ploiesti: "Pacientul a declarat ca nu mai doreste sa fie nici investigat, nici tratat, internat, sa fie sub supraveghere medicala, a semnat refuzul internarii in foaia de observatie UPU. Nu a mai dorit sa astepte ambulanta si a plecat catre Sinaia."

Dar omul - care are uneori pierderi de memorie si nu mai stie cine este - nu a mai ajuns acasa. Nimeni nu l-a mai vazut de o saptamana.

Geta Natarau, mama pacientului externat: "Cred ca nu stie nici cum il cheama, la el fara niciun document nici buletin nimic nimic va dati seama pe unde o fi prin ce boscheti nu poate sa stie nimeni."

Alexandru Ursu, purtatorul de cuvant al IJP Prahova: "Politistii efectueaza cercetari si verificari pentru a stabili cu exactitate unde se afla acesta si conditiile in care a plecat din unitatea spitaliceasca. Au fost facute demersurile pentru a fi dat in urmarire."

Barbatul are un deget lipsa la mana stanga, iar mama sa crede ca acest detaliu ar putea ajuta sa fie identificat mai usor.

VIDEO PROTVPLUS.RO