Avocatul Poporului va cerceta cazul barbatului caruia i-a fost amputat penisul. Spitalul din Buzau a respins acuzatiile

Ultima actualizare: 30-03-2015 07:05

Cazul fostului militar din Buzau caruia i-a fost amputat penisul, in urma unei infectii si a unor interventii medicale ce ridica suspiciuni - a ajuns in atentia Avocatului Poporului.

Institutia s-a autosesizat si a declansat o ancheta proprie la Spitalul Judetean din Buzau - acolo unde barbatul a fost internat initial.

Avocatul Poporului a cerut spitalului din Buzau toate documentele referitoare la modul in care a fost tratat fostul militar.

Investigatia urmareste o posibila incalcare a unui articol din Constituia Romaniei. Potrivit acestuia fiecare persoana are dreptul la ocrotirea santatii si dreptul la integritate fizica. Ancheta este legata insa de cea a Colegiului Medicilor.

Abia cand aceasta va fi finalizata se poate spune clar daca a fost sau nu vorba de malpraxis. Costica Maroleanu, de 54 de ani, a ramas fara penis dupa ce a mers la spitalul din Buzau cu probleme la rinichi.

Barbatul sustine ca acolo i-a fost montata gresit o sonda urinara - fapt ce a dus la infectarea organului sexual iar in cele din urma medicii de la spitalul militar din Bucuresti au decis amputarea. Spitalul din Buzau a respins pana acum toate acuzatiile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO