Avocat: Dani Mocanu nu a fost condamnat pentru versurile melodiei. ”Nu este deloc așa”

Dată publicare: 03-05-2021 13:39
Dată actualizare: 03-05-2021 13:58


dani mocanu

Un avocat susține că manelistul Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare cu executare nu pentru versurile acelei melodii, ci pentru că a încălcat condițiile amânării aplicării unei pedepse la care a fost condamnat definitiv în 2017.

Avocatul Toni Neacșu este cunoscut pentru că a fost unul dintre apărătorii lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, dar și al fostei soții a lui Dragnea, Bombonica.

El spune că, de fapt, Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru că judecătoria ”nu putea să facă altfel”, în condițiile în care manelistul ”a fost condamnat definitiv în 2017 pentru conducerea unui autoturism cu permisul suspendat”.

”În acel dosar cântărețul și-a recunoscut fapta, astfel încât, deși a fost condamnat la închisoare, instanța a fost blândă și a dispus amânarea aplicării pedepsei (adică neexecutarea ei). În termenul de încercare de 2 ani acesta nu trebuia să mai săvârșească nici o infracțiune sub sancțiunea executării obligatorii a pedepsei de care fusese scutit. Exact acest lucru s-a întâmplat, cântărețul a săvârșit o nouă infracțiune iar judecătorul, indiferent cât de blând dorea să fie pentru noua faptă, era obligat de legea penală să dispună executarea efectivă în penitenciar a celor 6 luni de închisoare anterioare. Ironic este că Dani Mocanu mai avea doar 2 luni din termenul de încercare, astfel încât dacă lansa melodia cu pricina în iunie în loc de aprilie 2019 mergea albit în fața judecătorului” - a explicat avocatul Toni Neacșu pe pagina sa de Facebook.

Manelistul Dani Mocanu, condamnat la șase luni de închisoare cu executare

 

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat, joi, de către Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare. Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile.

Acestuia i se impută infracțiunea de incitare la ură sau discriminare pentru o melodie postată pe YouTube. Instanța a decis ca pe lângă detenție, Mocanu să plătească și o amendă de 15.000 de lei, iar platformei Youtube i-a cerut să șteargă videoclipul.

Într-un  mesja postat pe Facebook, manelistul a susținut că a fost condamnat ”pentru o melodie”.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO