Autoritățile vor să reducă riscul infectării în stațiunile de munte, dar să nu interzică schiatul

Dată publicare: 25-03-2021 18:15
Dată actualizare: 25-03-2021 19:47


Se fac eforturi serioase la munte, unde autoritățile vor să reducă riscul infectării, fără a interzice însă practicarea schiului.

În Poiana Brașov, administratorii rețelelor de transport pe cablu trebuie să asigure noi culoare de acces cu distanță între ele. În localuri și la terase nu se mai poate servi mâncare și băutură la masă, în timpul weekendului. În plus, și controalele vor fi înăsprite atât în Poiană, cât și la Sinaia.

Încă de miercuri seară, operatorii instalațiilor pe cablu au încercat să lărgească spațiul de lângă stațiile de îmbarcare în telegondolă și cabină. Utilajele au îndepărtat zăpada cazută în cantități mari, pentru ca noi garduri să fie instalate în zonă.

Ca să poată fi respectată cu strictețe distanța de siguranță au fost montate garduri metalice și, practic, se formează două șiruri paralele, iar schiorii stau la distanță unii de ceilalți."

Ion Rufa, director general Ana Teleferic: „Probabil că vom fi nevoiți să prelungim gardurile, ca să existe delimitare și să nu creăm aglomerație punctuală."

Uitați petrecerile de după schi. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, restaurantele aflate la o distanță mai mică de 100 metri de pârtie pot vinde doar produse alimentare ambalate și băuturi non-alcoolice, în regim take-away, iar administratorii teraselor trebuie să înlăture mobilierul.

Allen Coliban, primar Brașov: „Suntem convinși că nu atât în activitatea de schi, nu în zona sportivă se produc infectările, cât mai ales în perioadele de relaxare de după, atunci când la cabane, la terase, lumea își dă jos masca și consumă produse și se produc aglomerări foarte mari. "

Bărbat: „Schiorii nu vin să stea la terasă. Vin, își fac o plăcere, după care revin pe pârtie."

Deja este redusă la jumătate și capacitatea de transport a telegondolelor și telecabinelor.

Bărbat: „Sunt absolut sigur că toate măsurile își fac efectul și alte măsuri suplimentare nu cred că trebuie luate pentru că distanțarea socială este luată în considerare de toți schiorii."

Și la gondola din Sinaia, angajații încearcă să îi determine pe turiști să respecte regulile de protecție.

Turiștii trebuie să poarte tot timpul, pe lângă mască și mănuși.

Femeie: „Da eu zic că mai bine, adică nu cred că e așa greu să ții mănușile și masca în gondolă. Cred că e mai bine să păstram regulile astea ca să putem să schiem."

În plus, o să vedeți și mai mulți jandarmi care se vor asigura că purtați corespunzător masca. Ține de fiecare dintre noi să respectăm aceste masuri, ca să limităm răspândirea coronavirusului și să ne bucurăm de schi în continaure.

În Brașov, rata de infectare a ajuns la 7,14.


VIDEO PROTVPLUS.RO