Autoritățile au dezmembrat pereții halelor din piețe, ca să nu le închidă. „Ne e frig”

Ultima actualizare: 09-11-2020 20:07

De luni s-a pus lacăt pe halele din pieţe, aşa cum impun noile norme anti-Covid.

În unele locuri din ţară, comercianţii au primit cu îndârjire vestea. În altele, autorităţile locale au căutat soluţii. Aşa că, fie au dărâmat pereţii laterali, pentru că pieţele să funcţioneze în continuare, fie au mutat tarabele în parcări, ori în căsuţele folosite la târgurile de Crăciun.

Chiar şi aşa, vânzătorii se plâng că vor îngheţa şi ei, şi marfa.

Zeci de vânzători dintr-un bazar din Oradea au început ziua cu un protest zgomotos. Spun că măsură închiderii este discriminatorie şi că pot asigura, la fel că marile magazine, respectarea tuturor regulilor sanitare.

- În primul rând mall-urile sunt toate deschise, magazinele sunt deschise.

- Putem să oferim la fiecare client dezinfectant.

În schimb pieţele de legume din oraş au fost salvate după ce autorităţile au decis să dea jos pereţii laterali din tablă şi plexiglas. Dar comercianţii care nu vor purta masca de protecţie corect îşi vor pierde tarabă. Poliţiştii şi jandarmii vor sta cu ochii pe ei.

Şi în fata Prefecturii din Piteşti aproape o sută de oameni au cerut redeschiderea pieţelor. După discuţii, prefectul le-a promis mutarea tarabelor în corturi amenajate special cu acces la apă şi încălzire.

În Constanța o hală va putea funcţiona în continuare după ce administraţia a demontat toate geamurile. Dar nici aşa negustorii nu sunt mulţumiţi.

Şi în Timişoara s-au găsit soluţii: autorităţile locale au decis să transforme căsuţele pe care le foloseau în mod obişnuit la Târgul de Crăciun, în tarabe pentru producătorii care vând lactate şi carne.

Pentru cea mai mare piaţă de legume din localitate, administraţia a decis să închidă o stradă.

- E oribil, frig, e de strigat la cer.

- Este bătaie de joc, nu altceva. Muncim tot anul şi nu avem unde să ne vindem marfă.

În Capitală, primarul Nicușor Dan a dat asigurări că vor fi amenajate pieţe volante şi spaţii deschise suplimentare. Hala Obor funcţionează după ce ferestrele culisante au fost ridicate. Pentru că târgul de Crăciun nu va fi organizat anul acesta, căsuţele vor fi puse gratuit la dispoziţia comercianţilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO