România, sub noile restricții. Ce amendă riști dacă nu porți mască de protecție

Ultima actualizare: 09-11-2020 15:31
România, sub noile restricții. Ce amendă riști dacă nu porți mască de protecție
Pro TV

Masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile deschise, în toată țară începând de luni, 9 noiembrie.

Pe 6 noiembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, prin Hotărârea nr. 52, instituirea unor măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, aceastea fiind ulterior aprobate de Guvern.

CNSU a decis ca masca de protecție să fie obligatorie în spațiile deschise pe tot teritoriul ţării, indiferent de rata de infectare.

"CNSU propune instituirea obligaţiei purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, la nivel naţional, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi închise, indiferent de valoarea ratei de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile", se arată în hotărâre.


Ce amendă riști dacă nu porți mască de protecție

 

Persoanele care nu respectă noile restricții impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului riscă să fie amendate.

Cei care nu poartă masca de protecție sau o poartă neregulamentar pot fi amendați cu sume cuprinse între 500 de lei și 2.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, inclusiv instituirea carantinei sau a izolării la domiciliu.

”Nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2.500 de lei”, se arată în articolul 66, litera a, din legea nr.55 din mai 2020.

Noile restricții care au intrat în vigoare luni, 9 noiembrie, sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO