AUDIO. Convorbirea cu 112 a polițistului care a omorât-o pe Raisa: „Am lovit mortal pe cineva!”. Dispecerul: „Respiră?”

×
Codul embed a fost copiat

Poliţistul care a provocat accidentul din Sectorul 1 soldat cu moartea unei fetiţe şi rănirea alteia a anunţat, în apelul la 112, că este agent de poliţie, aflat în timpul serviciului, şi că a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni.

El a cerut sfaturi unuia dintre dispecerii cu care a vorbit pentru a o ajuta pe fetiţă şi a rugat de mai multe ori să fie trimisă mai repede o ambulanţă.

În înregistrare se aude cum bărbatul anunţă la 112 că este agent de poliţie şi că a lovit pe cineva "mortal, cred", cu maşina, oferind adresa unde a avut loc accidentul.

Apelul este transferat la un alt dispecer, poliţistul repetând informaţiile, iar acesta îi spune că vor veni echipaje.

Ulterior, apelul este preluat de un al treilea dispecer, iar poliţistul reia informaţiile, precizând că a "lovit pe cineva mortal pe trecerea de pietoni" şi că se afla în timpul serviciului. De asemenea, întrebat dacă era în misiune, poliţistul răspunde: "Da, da, da".

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Apoi, poliţistul vorbeşte cu un alt dispecer, căruia îi spune că a mai sunat o dată şi îl roagă să "urgenteze ambulanţa". Dispecerul răspunde că a sunat în urmă cu patru minute şi că SMURD-ul e pe drum.

În acel moment, pe înregistrare se aude cum poliţistul le strigă celor veniţi la locul accidentului: "Nu am voie să o mut de aici", iar cineva spune: "E fetiţa mea".

Unul dintre dispeceri afirmă că s-au trimis mai multe ambulanţe şi îi cere poliţistului detalii despre accident.

"Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil, un copil, un copil", spune poliţistul.

El vorbeşte în acelaşi timp şi cu dispecerul, care îl întreabă dacă victima are puls, şi cu oamenii adunaţi la locul accidentului. Poliţistul îl roagă pe dispecer din nou să trimită mai repede ambulanţa.

"Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i... e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!", adaugă el.

Dispecerul îl sfătuieşte ca victima să rămână jos, să nu se mişte şi eventual să o aşeze în poziţia de siguranţă, poliţistul întrebându-l: "Pe stânga? Pe partea stângă? (...) Să trimiteţi pe cineva, vă rog!".

Poliţistul, aflat singur în maşină, a accidentat, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei. În urma impactului, una dintre copile, de 13 ani, a murit, cealaltă, de 11 ani, fiind transportată la spital.

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, anunţa că poliţistul a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar. El a ţinut să menţioneze că poliţiştii aflaţi în timpul programului se află în misiune, atâta vreme cât sunt între orele de serviciu şi a admis că misiunea în care se afla agentul care a provocat accidentul nu era una urgentă.

El mai anunţa că a dat o dispoziţie ca, "în momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin staţia radio către toţi dispecerii pentru a se cunoaşte la orice moment modalitatea şi condiţiile în care se deplasează autospecialele de poliţie".

Ce făcea polițistul în acea zi

Poliţia Capitalei precizează că agentul implicat în accidentul din Sectorul 1, soldat cu moartea unei fetiţe şi rănirea alteia, participase la verificări privind respectarea măsurilor anti-COVID la patru unităţi de învăţământ, iar la momentul accidentului făcea verificări solicitate de Evidenţa Populaţiei.

"Poliţistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învăţământ şi nu urma să susţină vreun curs", subliniază sursa citată.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a transmis, luni, că dezminte informaţiile conform cărora, la momentul accidentului, poliţistul din cadrul Secţiei 5 se deplasa la o unitate şcolară.

"Din datele puse la dispoziţie, până la acest moment, de către subunitatea de poliţie, rapoartele poliţiştilor şi verificările efectuate de structura de control intern, a reieşit că pe parcursul zilei de 13 ianuarie, poliţistul în exercitarea atribuţiilor de serviciu a participat, conform unui plan de acţiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unităţi de învăţământ. Ulterior, poliţistul s-a deplasat pentru soluţionarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidenţă a populaţiei. Poliţistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învăţământ şi nu urma sa susţină vreun curs", a precizat Poliţia Capitalei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Un militar american este acuzat că a difuzat documente clasificate. Unde a postat informațiile
Un militar american este acuzat că a difuzat documente clasificate. Unde a postat informațiile

Un tânăr militar american acuzat de autorităţile federale de o scurgere răsunătoare de documente clasificate "secret de apărare" va fi de asemenea urmărit penal de justiţia militară, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Pentagonului.

 

„Am început deszăpezirea Transfăgărăşanului”. Când estimează drumarii că va fi deschisă șoseaua. VIDEO
„Am început deszăpezirea Transfăgărăşanului”. Când estimează drumarii că va fi deschisă șoseaua. VIDEO

Drumarii lucrează pentru a curăţa de zăpadă DN 7 C, Transfăgărăşan, estimând că traficul va putea fi deschis înainte de data obişnuită de 1 iulie.

Ce pățesc tot mai mulți români când merg pe munte. Avertismentul salvamontiștilor
Ce pățesc tot mai mulți români când merg pe munte. Avertismentul salvamontiștilor

Salvamontiştii atrag atenţia celor care vizitează zonele montane că din ce în ce mai des pot întâlni şerpi pe traseu, dar că șerpii veninoşi nu atacă din proprie iniţiativă. Sfatul salvamontiştilor este ca reptilele să fie evitate.

Recomandări
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior

Rusia este slăbită din cauza războiului din Ucraina și nu poate ataca NATO, dar se pare că Vladimir Putin ar avea, totuși, un plan de a distruge Alianța din interior, spun experții.

INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți
ANIMAȚIE. Cum au fost atacați polițiștii de frontieră din Timiș, când încercau să oprească traficanții de migranți

A fost stare de alertă toată ziua în Timiș, după ce doi polițiști de frontieră au fost răniți în timp ce încercau să captureze o rețea de migranți care voia să iasă ilegal din România.