Au greşit adresa! Poliţiştii din Prahova au spart uşa unui profesor în căutarea unei femei

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 16 Februarie 2018 18:49
Categorie: Actualitate

O percheziţie eşuată ar putea să-i coste scump pe poliţiştii din Prahova, care au descins în apartamentul unui profesor de istorie din Bucureşti în căutarea unei femei acuzate de mai multe fapte de înşelăciune.

După ce i-au spart uşa omului şi i-au trântit pe jos părinţii şi iubita, poliţiştii au realizat că informaţiile au fost verificate superficial. Suspecta nu locuise niciodată acolo. Acum, profesorul ameninţa că îi va da în judecată.

"- Ce căutaţi în casa mea? Cum vă cheamă?

- Suntem de la IPJ Prahova. O să vă arăt mandatul de percheziţie.

- Dumneata cine eşti, văd că ai ieşit de la mine din casă?

- Uite legitimaţia.

- Nu puteţi să o filmaţi, nu facem circ.

- Uite, domnule, Anghel Codruţ Stelian mă cheamă. Nu acoperiţi numele!"

Aceste scene au fost filmate de un profesor din Bucureşti, imediat ce a fost anunţat de iubită că poliţia le-a dărâmat uşa.

Culmea, bărbatul susţine că nu e prima dată când oamenii legii cauta aceeaşi persoană acasă la el. Asta arată cât de bine s-au documentat înainte să descindă la adresa.

Riegler Cornel, profesor de istorie: "Căutau o altă persoană, o femeie Angelica, de 29 de ani, care acum 15 ani cineva i-a făcut buletin aici. Nu a locuit niciodată aici. Poliţia a mai căutat aceeaşi persoană, acum 5 ani, 10 ani şi acum un an. "

Înainte să-i spargă omului uşa şi să-i sperie familia, poliţiştii din Prahova puteau să se intereseze despre identitatea celor din apartamentul respectiv la poliţistul de proximitate. Nici nu era greu întrucât secţia de poliţie e lângă bloc.

Mai mult, numele profesorului apare şi pe cutia poştală amplasată la intrare în bloc. Poliţia Prahova susţine că a procedat corect.

Raluca Brezeanu -purtatorul de cuvânt al IPJ Prahova: "La adresa din mandat, poliţiştii au sunat la uşa conform procedurii, apoi au forţat ursa, moment în care persoanele aflate în interior au ieşit şi au deschis uşa. În urma verificărilor şi a identificării persoanelor a rezultat că nu au legătură cu cauza, iar activitatea de percheziţie a luat sfârşit."

Riegler Cornel -profesor de istorie: "Mint că au sunat la uşă. E o minciună. Nu au demnitate. Nu s-au comportat ca oameni ai legii. Au pus-o să stea în genunchi cu mâinile la cap. Mama prietenei a ieşit din bucătărie şi au luat-o de coc, au trântit-o la pământ, i-au rupt lanţul şi strigau: La pământ, jos! Tata, care are 70 de ani, e bolnav, a apărut din sufragerie şi reacţia omului de la poliţie a fost să-l lovească cu patul puştii în braţ. Acum e la IML să-şi ia certificat pentru rana, un alt coleg mascat l-a lovit cu palma peste faţă."

Avocat: "Nu e prima dată când mascaţii greşesc adresa, dar nu e neapărat vina lor, aceste mandate se dau de un judecător şi e traba direcţiilor de specialitate să verifice că persoanele căutate sunt la acea adresă."

Noul şef al Poliţiei Romane anunţa că a cerut o anchetă internă şi va lua măsuri. Până atunci însă profesorul de istorie susţine că va depune plângere la Parchetul General şi va cere daune în instanţă.

Bătaie filmată într-un centru de plasament, în Vâlcea. Poliția a declanșat o anchetă. VIDEO
Bătaie filmată într-un centru de plasament, în Vâlcea. Poliția a declanșat o anchetă. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragnea cu dureri de spate
Dragnea: Am două hernii, una cervicală, una lombară. Eu vreau să nu ajungem la operaţie
Accident grav pe A1, lângă Timişoara. Un TIR şi un microbuz s-au răsturnat. VIDEO
Și-a acoperit plăcuțele de înmatriculare și a intrat într-o benzinărie. Ce a facut apoi
Cartoful rezistent la secetă, creat în laborator. ”Vremea nefavorabilă i-a dublat prețul”
Cazurile de violență domestică, monitorizate cu brățări electronice
Întorsătură spectaculoasă în ancheta falsului doctor Matteo Politi
autostrada
Cea mai nouă autostradă din țară, plină de gropi. Cum și-a spart o șoferiță parbrizul
Lanțul greșelilor în cazul copilului mort la Sanador. Șase medici au primit o mustrare
Înşelăciuni de sezon. Hering pe post de scrumbie la preţuri de trei ori mai mari
Tarom și Guvernul României ar analiza achiziționarea companiei Blue Air
Imagini cu ușa de 100 de kg care a strivit un copil de 2 ani. Ce făcea mama lui
Unde a fost găsit elevul din Gorj care a fugit de acasă după ce a luat o notă mică