Arafat: ”Am intrat în situaţia asta pentru că majoritatea au refuzat vaccinul”. Motivul șocant pentru care se bucură

Ultima actualizare: 22-10-2021 17:59
A treia doză de vaccin este necesară pentru că se observă scăderea numărului anticorpilor, spune Raed Arafat
Agerpres

Raed Arafat a declarat vineri că se bucură pentru că se sesizează faptul că am ajuns la cea mai mare mortalitate Covid-19 din lume, precizând că acest lucru este din cauza românilor care au refuzat să se vaccineze.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat, întrebat dacă nu ar fi necesară instituirea stării de urgenţă, că măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul persoanelor nevaccinate, potrivit News.

"Noi am intrat în situaţia asta pentru că majoritatea au refuzat vaccinul. Rolul nostru este să facem tot posibilul să trecem cu cel mai mic impact posibil prin această situaţie pe care nu a dorit-o nimeni", adaugă el.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri, după şedinţa de Guvern, dacă nu ar fi necesară starea de urgenţă.

"Lucrurile au evoluat şi noi am explicat întotdeauna că măsurile pe care le luăm nu trebuie să fie identice cu cele de la început. S-a aflat mai mult despre virus, ştim care este problema, ştim cu ce se poate preveni şi, în acelaşi timp, când se analizează la nivelul CNSU, se analizează şi asupra altor sectoare. Măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul celor nevaccinaţi", a explicat el.

 

”Mă bucur că se sesizează acest lucru”

Şeful DSU a amenţionat că acesta "este una dintre soluţiile pentru a atenţiona oamenii că există o soluţie, este dreptul lor să o refuze, dar atunci se respectă regulile care se impun".

Întrebat despre faptul că se înregistrează cea mai mare mortalitate din lume: "Mă bucur că se sesizează acest lucru. Mă bucur că, la acest moment, sesizăm în ce situaţie suntem. Măsurile sunt menite să reducă contactul şi mobilitatea şi vedem cum evoluăm mai departe. Pentru sistemul sanitar facem să rezolvăm toate situaţiile. Noi am intrat în situaţia asta pentru că majoritatea au refuzat vaccinul. Rolul nostru este să facem tot posibilul să trecem cu cel mai mic impact posibil prin această situaţie pe care nu a dorit-o nimeni".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO