Apropiatii isi iau ramas bun de la Geo Saizescu. Povestile despre "actorul si regizorul cu umbrela"

25-09-2013 19:23

Actori, rude dar si prieteni dragi i-au aprins o lumanare maestrului Geo Saizescu.

''Mai avea multe spus", cred apropiatii stransi in Foaierul Teatrului Odeon, unde este depus trupul neinsufletit al regizorului.

La aproape 81 de ani, Geo Saizescu a fost macinat de o boala la plamani.

O liniste profunda s-a asternut in Foaierul Teatrului Odeon unde cei care l-au indragit pe maestrul Geo Saizescu sunt acum alaturi de sotia dar si fiul acestuia, Catalin, regizor si el.

''A fost un bunic senin care si-a iubit nepotii la nebunie si un tip atat de plin de viata incat tocmai de aceea n-am constientizat inca si nici nu stiu daca voi constientiza vreodata disparitia lui", a spus Catalin Saizescu.

Oameni simpli care l-au iubit pentru ceea ce a facut in cinematografia romaneasca au venit sa ii multumeasca pentru ca in ani le-a adus zambetul pe buze.

La capatai i-au stat actorii pentru care Geo Saizescu a fost un model, dar mai presus de toate un camarad.

"Era un om pasionat, un om extrem de inteligent si nu era ranchiunos. Si-a facut intr-un fel datoria", a spus Rodica Mandache.

"Regizorul si actorul cu umbrela. A intrat in istoria filmului purtand o umbrela neagra si ochelari negri. Pacat ca s-a grabit pentru ca avea un teanc de proiecte", a spus Dinu Sararu.

Extrem de indurerat este si Eusebiu Stefanescu. L-a cunoscut pe Geo Saizescu la inceputul carierei, pentru ca peste ani sa-i devina nas de cununie si mentor .

"E greu, e mai greu pentru cei care raman. Eu personal am pierdut un mare prieten. Cand traia Geo Saizescu mergeam cu mai multa incredere prin viata", a spus Eusebiu Stefanescu.

"Pacala",''Secretul lui Bachus'', "Asta seara dansam in familie" sau ''Iubire ElenA" sunt doar cateva dintre filmele maestrului care vor ramane in sufletele romanilor.

Geo Saizescu va fi inmormantat maine, la Cimitirul de la Cernica.


VIDEO PROTVPLUS.RO