ANIMATIE GRAFICA. Cum s-a electrocutat un barbat din Prahova in timp ce se usura. Medicii spun ca a scapat ca prin minune

Dată publicare: 04-03-2014 19:20
Dată actualizare: 07-03-2014 07:01


Experienta traumatizanta pentru un tanar din Prahova care a incercat sa se usureze langa un stalp de electricitate. S-a sprijinit cu mainile de stalp fara sa stie ca mai multe cabluri nu erau izolate.

In plus, afara ploua, iar lichidul s-a transformat intr-un bun conductor electric. A fost zgaltait puternic si si-a pierdut cunostinta, insa un prieten si-a riscat viata si l-a salvat. Dorin bause mai multe pahare de vin cu niste prieteni la bufetul din comuna. La plecare, s-a oprit sa se usureze langa un stalp de electricitate. "Am iesit pur si simplu sa fac treaba mica, ca am consumat un pahar, doua, de vin si am pus mana pe stalp ... si m-a aruncat si a mai fost un baiat in spatele meu care daca nu ma tragea ma lipeam acolo" a povestit victima

Tanarul de 32 de ani a avut de doua ori ghinion: afara ploua iar pilonul de electricitate avea cateva cabluri neizolate. Cand a pus mana pe stalp, apa s-a transformat intr-un conductor, iar curentul i-a patruns in corp, scuturandu-l puternic. Un prieten, aflat in apropiere, a fost cel care l-a salvat de la moarte riscandu-si si el viata. Asta in timp ce alti petrecareti se uitau pe geamul localului si credeau ca cei doi se tin de glume.

Marian Paun, prietenul lui Dorin: Ramasese asa, inlemnit pe stalp si am vazut ca ieseau scantei, era ud si am pus mana de doua, trei ori, asa, si iara ieseau scantei din mainile mele si abia a treia oara am reusit de l-am luat de aici. M-am curentat tare de tot, am zbierat, astia radeau pe geam, ziceau ca facem misto.
Reporter: Crezi ca a avut noroc?
Marian Paun: A avut noroc cu mine.

Curand insa, toti si-au dat seama ca se intampla ceva grav. "Iesea abur din cap, fum din tine, cand ti-a desfacut alea de pe tine sa iti dea cu otet, iesea miros d-ala de fum carbonizat din tine, nici eu n-am crezut", au povestit prietenii.

"Barbatul aflat in apropierea unor instalatii electrice sub tensiune, in conditii de ploaie si in timpul satisfacerii unor nevoi fiziologice, a provocat o descarcare electrica accidentala prin propriul corp" a declarat Mihail Nutu, inspector ITM Brasov.

Dorin a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca. Medicii spun ca a avut un noroc uluitor ca a scapat cu viata. La scurt timp, i-au dat drumul acasa. Politistii au deschis o ancheta pentru a vedea daca si cei de la compania de electricitate sunt vinovati de acest accident si din ce motiv cablurile de pe stalp ramasesera neizolate.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO