ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca un TIR să ia foc, iar şoferul să zboare în Olt

Ultima actualizare: 23-10-2019 19:20

Secvențe care dau fiori, miercuri dimineață, pe Drumul Național 1, în județul Sibiu. Un bărbat, a fost proiectat în răul Olt, după ce TIR-ul în care se afla s-a izbit de balustrada unui pod și a luat foc.

Colegul sau, care conducea, n-a mai stăpânit mastodontul după explozia unui pneu, iar ce a urmat a fost cu adevărat dramatic.

Încărcat cu 30 de tone de alimente, TIR-ul, în cabina căruia se aflau bărbații, venea din Austria și urma să ajungă în Ploiești.

La ora 6 dimineața, o explozie produsă în împrejurări încă neclare la una dintre roțile vehiculului a declanșat dezastrul.

Șoferul n-a mai putut să controleze mașina care a început să danseze pe șosea, iar după câteva secunde s-a înfipt în balustrada unui pod.

Cel de la volan a apucat să sară din vehicul însă șoferul de rezervă a fost aruncat prin geamul lateral direct în răul Olt. Polițiștii susțin că nu purta centura de siguranță.

În urma impactului cu balustrada podului, TIR-ul s-a aprins și a fost înghițit de flăcări.

Martor: „Dintr-o dată am auzit o bubuitură. Până am venit noi, camionul era în flăcări, erau flăcări mari, flăcări de 2-3 metri peste camion."

Martor: „A explodat o roată, a pierdut controlul și a ajuns acolo. Într-o secundă a luat foc. Nu a mai putut opri și se vede unde a ajuns.”

Aurora Tudor, soția șoferului: „El cumva a apucat să sară, colegul probabil că nu.”

Reporter: „Despre colegul dânsului ce știți?”

Aurora Tudor, soția șoferului: „Era la prima cursa. Ar fi schimbat tura, erau în parametri, nu erau obosiți."

Scafandrii din patru județe - Hunedoara, Dolj, Cluj și Constanța - au fost trimiși să dea de urma șoferului de rezervă. După aproape zece ore de căutări, bărbatul de 27 de ani a fost găsit mort.

În paralel, militarii de la ISU au încercat să stingă TIR-ul.

Sublocotenent Alina Voina, purtător de cuvânt ISU Sibiu: „Datorită poziției cabinei, incendiul a fost lichidat mai greu. Poziția cabinei era undeva atârnând peste capul de pod."

Șoferul care a supraviețuit accidentului are arsuri pe față și pe mâini.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO